Apple Mac Pro je najgori računar koji danas možete da kupite

Ukoliko ste mislili da će Apple malo spustiti cenu svoje radne stanice iz 2019. godine, prevarili ste se - najjači Mac Pro i dalje košta preko 54.000 USD.

Apple Mac Pro je najgori računar koji danas možete da kupite

U pitanju je legendarni Mac Pro desktop računar sa Intel procesorom, koji je namenjen profesionalcima u oblastima kao što su renderovanje, 3D animacije i slični zahtevni poslovi.

Iako cena kreće od 6.000 dolara, možete odabrati 28-jezgarni Xeon procesor, 1,5 TB RAM-a, dve Radeon Pro W6800X grafike, 8 TB skladišnog prostora, točkiće na kućištu (+400 USD), i još mnogo toga, a finalna cena će preći 54 hiljade dolara.

Očekuje se da će Apple ove godine predstaviti novi Mac Pro sa M2 čipom umesto Intel procesora. Da stvar bude gora, novi Mac Mini sa M2 Pro, koji može da vam stane na dlan jedne ruke, ima više CPU i GPU snage nego osnovni Mac Pro sa osmojezgarnim Intel procesorom. Čisto podsećanja radi, maleni Mac Mini sa M2 Pro košta od 1.300 dolara pa na više.

Da stvar bude gora, čuveni YouTube kreator Marcus Brownlee je pokazao da Apple trade-in program, koji vam omogućava da donesete svoj stari računar i dobijete popust za novu kupovinu, za juče kupljeni Mac Pro sa maksimalnom specifikacijom, sa sve točkićima od 400 USD, koji ste platili preko 54.000 USD, daje popust od 970 USD. To je manje od cene novog iPhone 14 Pro modela.

Tako da ovo predstavlja trenutno jednu od, ako ne i najgoru kupovinu računara koju možete danas da napravite.

Koji je vaš primer loše kupovine kada su računari u pitanju?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi