Apple otkazuje Vision Pro 2, radi na jeftinijem modelu

Apple je obavestio dobavljače da obustavlja rad na drugoj generaciji svog VR headseta, kao i da planira jeftiniju verziju Apple Vision Pro, koja će biti lansirana do kraja 2025. godine

Apple otkazuje Vision Pro 2, radi na jeftinijem modelu

Apple navodno radi na jeftinijoj, pojednostavljenoj verziji Apple Vision Pro, koja bi trebalo da stigne do kraja 2025. godine, prema informacijama iz The Information. Istovremeno, publikacija navodi da je rad na drugoj generaciji flagship Vision Pro  modela obustavljen, verovatno da bi se prioritet dao jeftinijem uređaju.

Iako nije jasno po kojoj ceni će jeftinija Apple Vision slušalica biti dostupna, bilo šta manje od početne cene od 3.500 dolara za Vision Pro će pomoći kompaniji da se takmiči sa uređajima kao što je Meta Quest. The Information sugeriše da Apple cilja na cenu od oko 1500 dolara, što je slično ceni iPhone-a najviše klase.

Apple radi na jeftinijoj verziji VR naočara

Protekle nedelje, Apple je najavio prvo širenje dostupnosti Apple Vision Pro na osam novih zemalja i predstavio nove softverske funkcije platforme koje dolaze u visionOS 2.

The Information navodi da je moguće da bi Apple mogao nastaviti rad na drugoj generaciji flaghship Vision Pro u nekom trenutku, ali se čini da ovaj potez za sada odražava promenu strategije.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Apple je prvobitno nameravao da Vision linija obuhvati više modela. To bi podrazumevalo da druga generacija Vision Pro bude dostupna uz jeftiniji Vision uređaj. Ali barem za sada, čini se da će samo jeftiniji model biti isporučen.

The Information navodi da je broj zaposlenih dodeljenih drugoj generaciji Vision Pro postepeno opadao tokom prethodne godine, jer se pažnja preusmerila na jeftiniji model. Međutim, čak i jeftiniji hardverski proizvod suočava se sa inženjerskim izazovima.

Kompanija se očigledno muči da pronađe načine da smanji cenu uređaja, a da pritom ne žrtvuje previše od korisničkog iskustva. Takođe želi da slušalica bude lakša, jer je težina jedna od najvećih kritika na račun Vision Pro hardvera, piše 9to5Mac.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi