Apple vas ubeđuje da je 128 GB memorijskog prostora za iPhone baš dosta, da li je?

U novoj reklami za iPhone 15, kompanija Apple vas ubeđuje da je 128 GB mnogo prostora za skladištenje podataka, ali zaboravlja da nije sve u fotografijama

Apple vas ubeđuje da je 128 GB memorijskog prostora za iPhone baš dosta, da li je?

Za mnoge korisnike, prostor za skladištenje podataka na telefonu je jedan od ključnih faktora koji odlučuje kupovinu novog uređaja, a kako tehnologija napreduje, ova memorija zajedno sa radnom raste. Međutim, Apple baš i ne prati ovaj trend povećanja kako interne, tako ni radne memorije i u najnovijoj reklami za iPhone 15 vas ubeđuje da je 128 GB skladišta u stvari baš dosta.

Ipak, reklama se vidno fokusira samo na galeriju u koju smeštamo slike i video snimke. Reklama ne uzima u obzir potrebu za više prostora u drugim slučajevima upotrebe kao što su aplikacije, muzika na uređaju i drugo, pri čemu deo tog prostora već zauzima iOS i unapred instalirane aplikacije.

Reklama ističe kako osnovni iPhone 15 model koji ima početnu konfiguraciju 128/6 GB „ima mnogo prostora za mnogo fotografija“. To je načelno tačno, ali niko ne kupuje telefon samo zbog slika. Takođe, iako Apple prodaje svoj osnovni model najnovije iPhone serije i sa kapacitetom do 512 GB skladišnog prostora, kompanija u ponudi ima i telefone koji nude veliki 1 TB, dok paralelno tvrdi kako je 128 GB „mnogo“.

Na drugoj strani, iste te fotografije koje mogu da se smeste u „veliki“ prostor od 128 GB dolaze u sve većim formatima koji zauzimaju više memorije, a isti slučaj važi i za druge oblike medija, kao i za dokumente.

Samim tim, oni koji koriste telefon duže od godinu dana, definitivno žele da imaju više osnovnog prostora na telefonu, jer će se u 2024. godini, čak i ako izuzmemo prostor koji će zauzeti iOS i unapred instalirane aplikacije, kada se svi na sve strane fotografišu, 128 GB vrlo brzo popuniti.

Da li je vama 128 GB interne memorije dovoljno za pametni telefon ili volite veći prostor sa ujedno i više RAM-a?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi