Apple već smanjuje proizvodnju iPhone SE uređaja

Ni u kompaniji Apple nije sve idealno, pa se čini da je potražnja za novim iPhone SE telefonom manja nego što su očekivali

 
Kompanija Apple navikla je na uspehe, čini se, stalno, ali čini se da je inicijalno nezadovoljstvo čak i najvernijih korisnika sa najnovijim mobilnim uređajem iPhone SE ipak bilo jače nego što se očekivalo.Da se podsetimo, novi Apple iPhone SE predstavljen je tokom marta, u istoj šasiji kao i prošli SE model. Dakle, kućište telefona starog mnogo, mnogo godina, iPhone 8. Dalje, tu je isti, nedovoljno kvalitetan displej od 4.7 inča i rezolucije od samo 750×1334. Svetle tačke su kvalitetna kamera od 12MP, ista kao kod iPhone 13 modela, kao i kvalitetan A15 Bionic čipset.Međutim, izgleda da nisu bile dovoljno svetle kako bi potencijalne korisnike navele na kupovinu ovog uređaja. Jednostavno, korisnici žele više za što manje novca, a Apple ovoga puta to nije uspeo. Ni blizu. Prema navodima Nikkei Asia, kompanija Apple smanjiće količinu iPhone SE uređaja za otprilike 20 posto u sledećem kvartalu tekuće godine.Prema navodima analitičara Ming-Chi Kuo, koji je predstavio tačne brojke, kompanija Apple planira da proda između 15 i 20 miliona iPhone SE uređaja tokom 2022. godine, što je mnogo manje od inicijalnih procena i planova od 25 do 30 miliona mobilnih uređaja. Prema ovim navodima, smanjenje proizvodnje je između 20 i 66 posto.
 
mingiphonese.jpg
Najzanimljivije je što ovo smanjenje najverovatnije nema nikakve veze sa potencijalnim problemima u lancu snabdevanja. Trenutni “lockdown” u Šangaju nije uticao na proizvodnju ovih uređaja, već se jednostavno čini da sve manje korisnika želi da kupi ovakav uređaj.Od drugih faktora koji možda utiču na ovakvu situaciju za kompaniju Apple navode se i rastuće cene naftnih derivata koje znatno utiču na potrošaču moć korisnika, pogotovo u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovo, u kombinaciji sa 30 dolara većom cenom, moglo bi da doprinese trenutno manjoj potražnji.Međutim, sve ovo može i samo služiti kao neka vrsta opravdanja za delimični promašaj sa ovim mobilnim uređajem. 20 miliona prodatih uređaja u toku jedne godine je mnogo, ali je i taj broj relativan, pogotovo za giganta kakav kompanija Apple svakako jeste. Ostaje nam da se nadamo da će ova, iako mala packa, služiti kao indikator blage promene pravca u malo boljem smeru, a na radost korisnika.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi