Arrow Lake problem za overklok krije se u Intel 800 seriji

Predstojeći Arrow Lake procesori mogli bi vas vratiti na plavu stranu zahvaljujući visokoj performansi po vatu i ogromnim poboljšanjima u single-threadu

Arrow Lake problem za overklok krije se u Intel 800 seriji

Ako ste poslednjih godina bili fan AMD Ryzen mašina, predstojeći Arrow Lake procesori od Intela mogli bi vas vratiti na plavu stranu zahvaljujući visokoj performansi po vatu i ogromnim poboljšanjima u single-threadu. Međutim, postoji jedan problem kada je u pitanju overklokovanje.

Za razliku od AMD-ovog fleksibilnijeg pristupa, Intel ograničava podešavanje CPU-a na svoje K-serije procesora i Z-serije matičnih ploča, piše Hot Hardware. Ova ograničenja će se, kako se navodi u procurelim informacijama od Intel insajdera Jaykihna, nastaviti i sa novom serijom.

Procurele informacije otkrivaju specifikacije Intel 800 serija čipseta, koji će se lansirati postepeno nakon Arrow Lake procesora. Z890 čipset, predstavljen na Computex-u, cilja na visoko zahtevne korisnike sa mogućnostima overklokovanja, dok ostali čipseti poput Q870 zadovoljavaju poslovne potrebe sa funkcijama kao što je podrška za ECC memoriju.

Arrow Lake bi mogao stići uskoro

Entuzijasti koji planiraju da izgrade gaming rig sa ArrowLake procesorima mogu smatrati da je B860 čipset dovoljan, osim ako im je potrebno overklokovanje ili opsežna PCIe skladišta, što zahteva ulaganje u Z890. Q870, zanimljivo, ne podržava XMP overklokovanje memorije.

Intel planira da uskoro lansira Arrow Lake procesore, što bi moglo doneti suočavanje sa AMD-ovom Ryzen 9000 serijom, pa da vidimo ko će izaći kao pobednik iz tog dvoboja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi