Ceđenje Resident Evil drenovine

Nakon nekoliko propalih pokušaja, serijal video igara Resident Evil dobija još jednu ekranizaciju.

 
Sve je počelo davne 1996. godine kada je Capcom objavio prvi deo serijala Resident Evil, do tada neviđene horor video igre koje je postala sinonim za “survival horor” žanr. Nijedna video igra pre nje nije bila kao RE, a drugi deo, izdat dve godine kasnije, ustoličio je Resident Evil kao apsolutnog kralja horor žanra.
Racoon City i korporacija Umbrella zaintrigirali su i Holivud, pa svi znamo za polu-uspeli eksperiment filmskog serijala Resident Evil. Prvi od šest delova pred publikom se pojavio 2022. godine, pobrao ne tako sjajne kritike, a taj trend se nastavio i sa ostalim nastavcima ovog serijala. Nikome nije bilo jasno kako su tako napetu i atmosferičnu video igru uspeli da pretvore u onakvu papazjaniju od filma.
RE2.jpg
 
Prošle godine sačekao nas je i reset serijala pojavljivanjem filma Resident Evil: Welcome to Racoon City. Spoj prve dve video igre u jedan film ispao je OK, ali ništa više od toga. Snažan B kategorija vajb i labav scenario sprečili su ovaj film da ostvari neki ozbiljniji uspeh kod kritike i publike (zarada od samo 41.9 miliona dolara naspram budžeta od 25 miliona).
Ali ni tu nije kraj jer su se upravo pojavila dva trejlera za novu Netflix seriju u univerzumu Resident Evil video igara. Ova serija dešava se u dva različita vremenska toka, a kako prenosi portal NME, sinopsis ove igrane serije je sledeći: “U prvom vremenskom toku četrnaestogodišnje sestre Džejd i Bili Vesker (Jade i Billie Wesker) sele se u Racoon City, napravljeni korporativni gradić. Što više vremena provode tu, sve im se više čini kako taj grad krije mračne tajne koje bi mogle uništiti svet. Drugi vremenski tok gledaoca seli više od deset godina u budućnost kada je na zemlji ostalo manje od petnaest miliona ljudi i šest milijardi zombija inficiranih T-virusom. Džejd se trudi da preživi dok je tajne iz njene prošlosti progone”. Trejlere možete pogledati ispod:
 

 

 
Za seriju je zadužen Endru Dab (Andrew Dabb) koji je radio na seriji Supernatural, dok je Branven Hjuz (Bronwen Hughes), poznat po radu na serijalu The Walking Dead režiser prve dve epizode i izvršni producent. U glavnoj ulozi Alebrta Veskera je Lens Redik (Lance Reddick), publici poznat po seriji The Wire i skorašnjem serijalu John Wick. Resident Evil stiže pred publiku 14. jula na Netflix platformu.
Serija se zove samo Resident Evil, ne mnogo maštovito, ali od reboot filmova i serija koje smo videli u poslednjih nekoliko godina mnogo više nismo ni očekivali. Možda Netflix uspe malo da popravi gorak ukus u ustima koji ova platforma izaziva kod svojih pretplatnika u poslednje vreme, pre svega sa podizanjem cena i najavama ukidanja deljenja naloga.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi