Corsair ima kućište u koje staju dva gejming računara

Corsair 9000D RGB Airflow kućište je toliko veliko i ima mesta da primi komponente za dva gejming računara u jednom

Corsair ima kućište u koje staju dva gejming računara

Corsair je predstavio novo gigantsko kućište za gejming računare, model 9000D RGB Airflow, u koje može da smeste dve matične ploče – jedna ATX/E-ATX i druga mini-ITX. Ovo kućište nudi prostor za maksimalno 18 ventilatora i ima unapređen sistem hlađenja, čime se svrstava među najbolje opcije za entuzijaste koji traže mogućnost proširenja prostora za čuvanje podataka ugradnjom većeg broja diskova i vrhunsko hlađenje.

Kućište 9000D je naslednik Corsair modela 1000D iz 2018. godine, koji je takođe mogao da primi komponente za dva računara, ali novi model stavlja veći naglasak na bolje hlađenje umesto atraktivnog izgleda. Umesto staklenih panela, kućište 9000D ima perforirani metalni prednji panel sa osam nosača za ventilatore i jednostavan metalni bočni panel.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Dimenzije ovog kućišta su impozantne: širina od 307 mm, visina od 698 mm i dubina od 698 mm, uz težinu od 34.38 Kg, što ga čini dvostruko težim od tipičnih ATX kućišta. Ovako velike dimenzije i zapremina omogućavaju dovoljno prostora za instalaciju dve odvojene matične ploče, gde je glavna matična ploča postavljena vertikalno, dok je mini-ITX ploča postavljena horizontalno iznad jednog od napajanja.

Kućište nudi prostor za ventilatore do 480 mm i 360 mm, uz mogućnost dodavanja maksimalno šest SSD-ova i pet hard diskova. Kućište takođe ima sistem za kliznu montažu ventilatora InfiniRail, koji olakšava instalaciju i čišćenje ventilatora i radijatora vodenog hlađenja.

Corsair 9000D dolazi sa četiri prednja USB-A priključka i dva USB-C priključka sa RGB osvetljenjem. Cena ovog kućišta iznosi 499.99 dolara, što ga svrstava u premijum kategoriju kućišta, ali s obzirom na kapacitet i mogućnosti, cena je opravdana. Ventilatori nisu uključeni, ali se mogu dodati kroz Corsair-ov iCUE sistem osvetljenja.

Ovo kućište je idealno za one koji žele da izgrade dva gejming računara u jednom i obezbede najbolje moguće hlađenje za svoje komponente, piše PCGamesN.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi