Dinamično ostrvo bi se moglo pojaviti na svim iPhone 15 modelima

Šta je godinu dana čekanja za prave Apple fanove?

Za početak imamo da kažemo samo jedno – pa kad pre? Tek što su predstavljeni iPhone 14 mobilni telefoni, evo glasina o sledećoj generaciji. “Dynamic Island” je veoma interesantna funkcionalnosti koju je Apple uveo na “Pro” modele svoje nove serije telefona, publika je reagovala pozitivno, a ako je sudeći po trenutnim informacijama na portalu TechSpot, sledeće godine nas očekuje proširena implementacija.
Šta je “Dynamic Island”?
Niko nema šta Apple ima, a u pitanju je jedan veoma kvalitetan softversko-hardverski trik koji, priznajemo, izgleda veoma efektno. Naime, kako bi na svojim “Pro” mobilnim uređajima sakrio prisustvo jednog “pill” i jednog “punch hole” otvora za selfi kameru i senzore za biometrijsko otključavanje telefona, kompanija Apple osmislila je “Dynamic Island” koji koristi ovaj “crni” prostor kamera i proširuje ga kako bi se prikazale trenutno aktuelna obaveštenja.
Pored toga, ovo je i interaktivno polje koje možete dodirnuti prstom i ili proširiti obaveštenje ili u potpunosti otvorili aplikaciju čije se obaveštenje prikazuje unutar dinamičnog ostrva. Sve ovo upotpunjuju veoma fluidne animacije koje dodaju na atraktivnosti celokupnog trika. Jedini problem je što u ovom trenutku mali broj aplikacija podržava ovakav vid funkcionalnosti, ali će taj broj najverovatnije postepeno rasti, što nas dovodi do poente ovog teksta.
DynamiciPhone14.jpg
Neka se iPhone 15 pripremi
Naime, izgleda da je “Dynamic Island” funkcionalnost koja će se pojaviti i u sledećoj generaciji Apple mobilnih telefona. Prema navodima stručnjaka i insajdera Rosa Janga, ova funkcionalnost najverovatnije će se pojaviti u svim iPhone 15 mobilnim telefonima, ne samo onim “profesionalnim”. Dakle, ili će celokupna gama uređaja kompanije Apple dobiti izrez sa selfi kameru i senzore kao aktuelni “Pro” modeli, ili će se dizajnirati sličan sistem koji bi mogao da kamuflira ozloglašeni “notch” koji je već neko (duže) vreme prisutan na telefonima ovog proizvođača.
Bilo kako bilo, izgleda da je “Dynamic Island” tu i ne mrda nigde, a nas interesuje koje je vaše mišljenje o ovom softverskom triku – funkcionalno ili “gimmick”?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi