Dizajn mobilnih telefona definitivno nije postao dosadan

Otkrijte neobične i vizuelno upečatljive pametne telefone čiji dizajn odskače od tradicionalnog izgleda popularnih brendova

Dizajn mobilnih telefona definitivno nije postao dosadan

Iako su pametni telefoni definitivno pronašli svoj opšti, “savršeni” oblik i veličinu, a većina brendova igra na sigurno i drži se tih okvira, ne slažemo se sa mišljenjem da je dizajn mobilnih telefona postao dosadan.

Postoji iznenađujući broj telefona sa zanimljivim, upečatljivim i neobičnim dizajnom, koje prave brendovi koji ili odbijaju da igraju na sigurno kao Apple i Samsung, ili jednostavno nemaju drugog izbora nego da se istaknu, jer su daleko manje popularni.

Bez obzira na razlog, ovde je zabavan pregled nekih vizuelno upečatljivih pametnih telefona koji su ostavili utisak u poslednje vreme – od ludih šara na poleđini, do generalno neobičnih oblika i veličina!

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G

Pošto su svi telefoni srednjeg ranga sada dovoljno dobri, fokusirali smo se na lep, prijatan dizajn koji vizuelno dopadljiv.

Nisu svi oduševljeni čistim, hladnim, industrijskim izgledom iPhone-a, bez imalo karaktera, posebno kada postoje telefoni kao što je Redmi Note 11 Pro 5G.

Da, naziv je prava zbrka, ali poleđina telefona je lepa baš kao što slike sugerišu. Posebno ova “Atlantic Blue” varijanta. Kada sunčeva svetlost pogodi poleđinu telefona, stvarno izgleda kao prelamanje svetlosti u vodi – hipnotišuće i prelepo.

Takođe, to je veoma dobar i kao što je to uobičajeno za Xiaomi i Redmi, povoljan telefon. Naravno, malo je stariji, pošto je iz 2022. godine, okvir je plastičan (dok su prednja i zadnja strana staklene), a znajući Xiaomi, možemo očekivati sve više ugrađenih reklama kako vreme prolazi, ali ko mari za to kada se ljudima dopada dizajn i cena.

Redmagic 9S Pro

Gejming telefoni su tradicionalno preterano upadljivi, sa svetlećim lampicama i skoro dečijim izgledom. Međutim, ovih godina najpoznatiji brendovi iza ovih telefona, poput Asus ROG-a i Redmagica, shvatili su da, ako žele da ih prodaju u većem broju, moraju malo da ih smire. I to su uradili.

Od svih aktuelnih gejming telefona, Redmagic 9S Pro u ovoj elegantnoj, čistoj “Frost” nijansi je najlepši. Jeste da je tzv elegantni, čisti dizajn iPhone-a dosadan, ali ovaj ovde i dalje ima mnogo jedinstvenosti i karaktera, dok izbegava “previše gejmerskog” uticaja na dizajn koji je bio tako karakterističan u prošlosti.

Naravno, ispod haube imate gejming telefon sa vrhunskim specifikacijama po prilično razumnoj ceni, tako da ako želite flegšip telefon koji izgleda kul – ravan, sa oštrim ivicama i neobičnom zadnjom stranom, ali ne previše različit od Galaxy S24 Ultra ili nadolazećeg Galaxy S25 Ultra – Redmagic 9S Pro je dobra opcija.

Nothing Phone (2)

Ako je ikada nešto bilo ništa, to je Nothing Phone (2). Šalu na stranu, ovo je suštinski telefon za entuzijaste.

Iz onoga što sam imali prilike da vidimo uživo i na internetu – ovo je dizajn koji ili volite ili mrzite, ali svi možemo da se složimo da je upečatljiv i neobičan.

Pored izgleda sa “providne poleđine, šare linija koje vidite su zapravo tzv. Glyph svetla, koja možete prilagođavati da svetle u različitim obrascima, za različite situacije. Bilo da se sinhronizuju sa vašim zvonom prilikom dolaznih poziva, da svetle delimično u zavisnosti od nivoa baterije, ili da ostanu upaljena kao estetski dodatak – opcija prilagođavanja je tu da se igrate sa njom.

Bela verzija posebno ostavlja jak utisak. Po obliku, Nothing Phone (2) nije previše različit od tipičnog iPhone-a – veličina je slična, zaobljeni uglovi, ali poleđina telefona vrišti od jedinstvenosti. Za pravog entuzijastu, to je idealan telefon u pogledu izgleda.

Huawei Mate XT – “trostruko sklopivi” telefon

Huawei je nedavno predstavio ono što smatramo savršenim telefonom. Za razliku od običnih preklopnih telefona, kao što su Z Fold 6 ili Google Pixel 9 Pro Fold, ovaj telefon se ne rasklapa samo u tablet kvadratnog formata. Dodatnim pokretom se rasklapa po drugi put u široki format pravog tablet uređaja! Tako da je gledanje video sadržaja na njemu konačno pravo iskustvo!

Da, ovo čudo je izuzetno tanak, široki tablet od 10,2 inča koji možete staviti u džep. A kada je sklopljen, nije deblji od Galaxy Z Fold 6. Impresivno!

Pored očiglednih prednosti u funkcionalnosti, kao što je to da ne morate nositi i telefon i tablet, sve zajedno staje u vaš džep, Mate XT je i prilično lep.

Bilo u crnoj ili crvenoj boji, ima matiranu, kožnu teksturu na poleđini, dok dve šarke dodaje notu luksuza time što reflektuju svetlo. Jednostavno, veoma je prijatan, elegantan telefon, a da ne spominjem kako je neverovatno poželjan sa stanovišta funkcionalnosti.

Samsung Galaxy Z Flip6 (u redu, za ovaj ste sigurno čuli)

Za razliku od  Galaxy Z Fold6 koji se preklapa poput knjige, Z Flip6 serija je uvek bila usmerena na moderan izgled. Od simpatičnog školjkastog dizajna do šarenih poleđina i pregršt maski jarkih boja, najnoviji Z Flip6 je najsigurnija i najpopularnija opcija ukoliko želite telefon koji privlači poglede.

Svi su ga već videli, i mnogi ga žele; barem oni koji su zaljubljeni u lepe telefone.

Za razliku od većine drugih telefona na ovoj listi, Z Flip6 je dostupan gotovo svuda širom sveta, lako ga je nabaviti i lako ga je prilagoditi zahvaljujući svim njegovim zabavnim dodacima i  maskama. Ljudi će ga prepoznati. Sada je već postao ikona.

Koja je poenta? Ionako svi stavljaju maske na svoje telefone

Pošteno, ali korišćenje maske ne znači nužno da morate sakriti izgled telefona. Najčešće maske su providne, što znači da možete dobiti potrebnu zaštitu od udaraca i ogrebotina, dok i dalje pokazujete dizajn svog telefona.

Takođe, ne vole svi da koriste maske za telefone, bilo da korisnici žele da se izdvoje, uživaju u estetici telefona, ili jednostavno više vole osećaj kvalitetnog metalnog uređaja nego plastike, analizira Phone Arena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi