Dizajn na prvom mestu? Najskuplji iPhone 17 sledeće godine mogao bi doneti nekoliko kompromisa u cilju lepšeg izgleda

iPhone 17 Air sa ultratankim dizajnom može doneti 5 kompromisa, uključujući samo jednu kameru, manju bateriju i aluminijumsko kućište uprkos visokoj ceni

Dizajn na prvom mestu? Najskuplji iPhone 17 sledeće godine mogao bi doneti nekoliko kompromisa u cilju lepšeg izgleda

Priča se da će Apple sledeće godine predstaviti potpuno novi iPhone 17 Air sa izuzetno tankim dizajnom i cenom do 1.299 dolara, što premašuje cenu od 1.199 dolara za iPhone 17 Pro Max. Međutim, visoka cena ne znači nužno i vrhunske specifikacije. Ovog puta iPhone 17 Air će dati prioritet dizajnu. U opticaju je 5 glavnih kompromisa u pogledu tehničkih specifikacija zbog kojih bi ljubitelji Apple telefona morali da naprave kompromise nakon kupovine iPhone 17 Air modela, prenosi 9to5Mac.

Samo jedan objektiv

Apple-ova vrhunska Pro serija ima dvostruke objektive poslednjih godina, a osnovni iPhone 16 takođe ima najmanje dve kamere. Međutim, priča se da će iPhone 17 Air koristiti samo jednu glavnu kameru kako bi postigao tanak i lagan dizajn, te će izostaviti ultra-širokougaonu i telefoto kameru, što značajno ograničava korisnikov opseg i uglove pri fotografisanju.

Performanse iPhone 17 Air

Iako bi cena iPhone 17 Air mogla premašiti cenu Pro serije, postoje informacije da Apple planira da koristi A19 čip za iPhone 17 i da će bolji A19 Pro rezervisati za iPhone 17 Pro i iPhone 17 Pro Max.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Trajanje baterije 

Zbog tanjeg dizajna, biće teško da Apple ugradi bateriju većeg kapaciteta, što će smanjiti vreme korišćenja iPhone 17 Air modela. U poređenju sa iPhone 17 Pro serijom, razlika u trajanju baterije mogla bi biti veoma primetna.

Kapacitet RAM-a 

S obzirom na to da specifikacije nisu prioritet, očekuje se da će iPhone 17 Air biti opremljen sa 8 GB RAM-a, kao i osnovni iPhone 17. Postoje informacije da će iPhone 17 Pro i iPhone 17 Pro Max imati mogućnost povećanja RAM-a do 12 GB, što može uticati na iskustvo sa određenim Apple AI funkcijama.

Kućište od aluminijuma 

Apple je poslednjih godina zamenio kućišta Pro serije sa jačim titanijumom. Međutim, skuplji iPhone 17 Air možda će zadržati aluminijumsko kućište kao kod iPhone 16, što može umanjiti osećaj luksuza koji je prisutan kod vrhunskih modela.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi