Fairbuds XL su modularne slušalice koje lako možete sami da popravite

Trend uređaja koji se lako popravljaju polako osvaja sve segmente, a danas su na red došle slušalice, ili je bar to plan Fairbuds XL modela kompanije Fairphone

Fairbuds XL su modularne slušalice koje lako možete sami da popravite

Fairphone je jako zanimljiv koncept uređaja sa modularnim dizajnom, koji nažalost nikada nije doživeo željenu popularnost, iako je nudio nešto što niko drugi u tom trenutku nije. Fairbuds XL su druge slušalice ove kompanije sa naglaskom na modularnost, popravljivost i činjenicu da su napravljene od recikliranih materijala.

Dizajn Fairbuds XL je modularan sa 11 delova, tako da se slušalice lako rastavljaju i popravljaju. Nešto poput zamene jastučića za uši – dela koji često prvo strada, je krajnje jednostavno i ne zahteva čak ni alat. Bateriju takođe možete zameniti kada počne da opada kapacitet (Fairphone kaže da će biti na 80% nakon 500 ciklusa punjenja).

Izbegavanje e-otpada je jedan deo misije kompanije Fairphone, a drugi je odgovorno nabavljanje materijala i komponenti. Fairbuds XL su napravljeni od 100% recikliranog aluminijuma i 80% reciklirane plastike, sa kesom od 100% recikliranog tekstila, prenosi Android Authority. Čak i elektronika unutra koristi 100% recikliranu pastu za lemljenje kalaja.

Fairbuds XL – obećavajuće specifikacije

Fairbuds XL slušalice imaju drajvere od 40 mm i koriste Bluetooth 5.1 sa aptX HD (plus AAC i SBC), zajedno sa vezom na više tačaka. Mogu se koristiti i u žičnom režimu preko USB-C porta, iako nemaju priključak od 3,5 mm.

Slušalice se napajaju baterijom od 800 mAh koju može zameniti korisnik, a deklarisane su na 26 sati sa omogućenim aktivnim poništavanjem buke, odnosno 30 sati bez njega. Slušalice se podešavaju preko aplikacije Fairbuds koja je dostupna za Android i iOS.

Slušalice su teške 330 g i imaju IP54 ocenu za otpornost na prašinu i prskanje, a već su dostupne u Evropi preko Fairphone prodavnice po ceni od 250 evra. Imajte na umu da u maloprodajnom pakovanju nije uključen nijedan punjač, čak ni kabl za punjenje (mada možete koristiti bilo koji USB-C kabl). Takođe, rezervni delovi još uvek nisu dostupni, tako da ne znamo da li će ta popravljivost u stvari biti isplativa.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi