Galaxy S24 FE protiv Galaxy A35 5G - koji telefon pruža više za uloženi novac?

Poređenje Galaxy S24 FE i Galaxy A35 5G telefona: performanse, kamera, baterija i dobijena vrednost za uloženi novac

Galaxy S24 FE protiv Galaxy A35 5G - koji telefon pruža više za uloženi novac?

Galaxy S24 FE je uređaj koji ima za cilj da ponudi performanse na nivou flegšip telefona po pristupačnijoj ceni. FE se nalazi između Samsung flegšip Galaxy S24 serije i njegove srednje klase Galaxy A telefona. Ali kako stoji u direktnom poređenju sa Galaxy A35 5G, jednim od najprodavanijih telefona srednje klase kompanije Samsung?

U nekim detaljima postoje velike razlike između ova dva Samsung telefona srednje klase. Galaxy S24 FE je svakako skuplji sa početnom cenom većom za 250 dolara, ali zato pokazuje ogroman skok u performansama, zahvaljujući novom Exynos 2400e procesoru. S druge strane, A35 5G i dalje uspeva da dokaže svoju vrednost kao povoljnija opcija.

Dizajn i kvalitet Ekrana

Galaxy S24 FE je veći, što ga čini malo višim i širim od Galaxy A35 5G. FE je takođe malo teži sa masom od 213 grama u poređenju sa 209 grama koliko ima A35, ali razlika je realno rečeno jedva primeta. Takođe, FE je malo tanji, što ga čini lakšim za držanje.

Oba modela imaju staklene poleđine, sa razlikom da Galaxy S24 FE dolazi sa aluminijumskim okvirom, dok je okvir na A35 5G plastičan. Oba telefona nude odlične ekrane, ali S24 FE pruža bolje performanse na otvorenom zahvaljujući većoj maksimalnoj osvetljenosti.

Performanse i softver

Jedan od glavnih razloga da se odlučite za Galaxy S24 FE jeste njegov procesor Exynos 2400e (4 nm), koji donosi znatno bolje performanse u poređenju sa Exynos 1380 (5 nm) u Galaxy A35 5G modelu. Takođe, S24 FE dolazi sa 8 GB RAM-a, što omogućava mnoge AI funkcije koje A35 5G ne podržava.

U testiranju performansi, S24 FE je značajno brži, posebno kod grafičkih zadataka i igara sa zahtevnim podešavanjima, kao što je ray-tracing.

Kamera

Iako oba telefona imaju glavnu kameru od 50 MP, razlika u kvalitetu slike je očigledna u korist S24 FE. Galaxy S24 FE takođe ima 8 MP telefoto kameru, dok A35 5G koristi 5 MP makro kameru, koja je manje upotrebljiva. Takođe, S24 FE može snimati 8K video, dok A35 5G snima maksimalno u 4K rezoluciji.

Baterija i punjenje

Iako Galaxy A35 5G ima nešto veću bateriju od 5,000 mAh, razlika u procesorima rezultira sličnim performansama u testovima trajanja baterije. Oba uređaja možete puniti sa 25 W, ali S24 FE ima prednost kada je u pitanju bežično punjenje, što nije opcija kod A35 5G.

Zaključak

Galaxy S24 FE je idealan za one koji mogu da potroše više novca i traže snažnije performanse, napredne karakteristike kamere i dugoročnu podršku za softver. S druge strane, Galaxy A35 5G je povoljnija opcija za one kojima su potrebne solidne performanse i dobar balans između cene i kvaliteta, analizira Phone Arena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi