Galaxy Watch 7 i Ultra se opraštaju od Wireless PowerShare funkcije

Galaxy Watch 7 i Ultra ostaju bez podrške za Wireless PowerShare zbog unapređenog BioActive senzora koji omogućava preciznije praćenje zdravlja i kondicije

Galaxy Watch 7 i Ultra se opraštaju od Wireless PowerShare funkcije

Novi Galaxy Watch 7 i Galaxy Watch Ultra su najmoćniji i najsvestraniji pametni satovi koje je Samsung ikada napravio. Poseduju mnoga unapređenja, ali su usput i nešto izgubili. S obzirom na njihove brojne nadogradnje i poboljšanja, možda ćete biti iznenađeni kada saznate da Galaxy Watch 7 i Watch Ultra ne podržavaju Wireless PowerShare opciju.

Wireless PowerShare je jedna od jedinstvenih karakteristika koje je Samsung razvio za korisnike pametnih telefona i nosivih uređaja. Ova tehnologija omogućava korisnicima da svoje Galaxy pametne telefone pretvore u bežične power bankove za punjenje drugih uređaja, kao što su Galaxy satovi, slušalice, pa čak i Galaxy telefoni.

PowerShare nije najefikasniji način za punjenje uređaja, ali u teoriji može biti koristan u određenim situacijama. Međutim, Samsung kaže da su novi Galaxy Watch 7 i Galaxy Watch Ultra morali da se odreknu Wireless PowerShare funkcije zbog drugih unapređenja za praćenje zdravlja.

Redizajnirani BioActive senzor znači da Wireless PowerShare mora da ode

Novi Galaxy satovi imaju redizajnirani BioActive senzor koji povećava tačnost praćenja zdravlja i kondicije i proširuje spektar parametara koje novi satovi mogu da prate.

Ovaj napredak imao je svoju cenu. Samsung objašnjava putem stranice za podršku objavljene danas da su dva nova Galaxy sata morala da ukinu podršku za Wireless PowerShare zbog oblika redizajniranog BioActive senzora i zadnjeg stakla.

Njihov oblik je dizajniran da poveća nivo tačnosti prilikom praćenja zdravlja i kondicije, ali takođe onemogućava rad Wireless PowerShare tehnologije. Kao rezultat toga, Samsung je odlučio da u potpunosti ukine podršku za Wireless PowerShare kod novih pametnih satova.

Iako mogućnost Wireless PowerShare na pametnom satu zvuči zgodno, u praksi je za većinu korisnika to funkcija koju nikada nisu koristili. Može biti korisna u situacijama kada zaboravite punjač, ali takve situacije su retke.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Dakle, iako je tužno videti kako se ova funkcija uklanja, činjenica da Galaxy Watch 7 i Watch Ultra ne podržavaju Wireless PowerShare neće biti veliki gubitak za većinu korisnika pametnih satova. Ako smo zauzvrat dobili tačnije i svestranije praćenje zdravlja i kondicije, verovatno je to vredna zamena.

Interesantno je da je još 2022. godine Samsung pokazao znakove da ne pridaje mnogo značaja Wireless PowerShare funkciji prilikom dizajniranja svojih pametnih satova. Galaxy Watch 5 Pro je podržavao Wireless PowerShare, ali je delovalo kao naknadna misao, jer je oblik narukvice sprečavao rad funkcije.

Korisnici Watch 5 Pro su morali da skinu narukvicu pre nego što bi mogli da koriste PowerShare, a nije mnogo ljudi bilo spremno da to uradi samo da bi koristili relativno neefikasan metod punjenja baterija, prenosi Sammobile.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi