Google planira lansiranje nove Android TV platforme

Google Chromecast je prilično uspešan kompanijin proizvod, ali Google izgleda želi još više, te planira kreiranje velike TV platforme.

Google Chromecast je prilično uspešan kompanijin proizvod, ali Google izgleda želi još više, te planira kreiranje velike TV platforme. Neimenovani izvori ističu da Google planira lansiranje nove platforme, pod nazivoma Android TV, a biće predstavljena tokom Google I/O konferencije u junu. Pominje se da će fokus platforme biti i TV i igranje. GigaOM, koji je došao do ovih podataka, ističe da se Google na ovaj potez odlučio zbog više razloga. Prvo, tu je mogućnost donošenja Android igara na korisnikov TV. Takođe, Android TV će primarno biti fokusiran na online media usluge. GigaOm takođe otkriva i da će Android TV imati svojevrsno “tajno oružje” u vidu korisničkog interfejsa pod nazivom Pano. Ovaj UI je dizajniran kako bi prikazivao individualne delove sadržaja u formi kartica, kako bi korisnicima bilo lako da pretražuju filmove, TV emisije, igre i drugi sadržaj. Izvor: BGR

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi