Gotovo savršen za gejming, novi GM2711S ima 2K prikaz i osvežavanje na 180 Hz

Novi Cooler Master GM2711S monitor je skrojen po meri gejmera. Prikaz u 2K QHD rezoluciji, matirani premaz površine ekrana i osvežavanje na 180 Hz su savršene karakteristike za uživanje u igrama

Gotovo savršen za gejming, novi GM2711S ima 2K prikaz i osvežavanje na 180 Hz

Cooler Master je predstavio svoj novi adut na polju monitora za gejming. U pitanju je 27“ veliki ekran sa oznakom GM2711S koji se pre svega ističe dizajnom sa minimalno tankim okvirima oko tri glavne stranice ekrana. Jedino je onaj na dnu neznatno deblji, ali to je već sasvim razumljivo jer je negde morala da se smesti elektronika za osvetljenje ekrana.

Monitor koristi AUO Optoelectronics elektroniku u vidu IPS panela koji u dijagonali meri 27“. Vidljivi ugao gledanja iznosi 178 stepeni horizontalno i vertikalno. Panel je izrađen u formatu 16:9 i prikazuje 2K QHD rezoluciju tj 2560×1440 piksela.

Cooler Master GM2711S je dobar i pristupačan gejming monitor

Maksimalno vertikalno osvežavanje je postavljeno na 180 Hz, što uz vreme odziva (GtG) od 2 ms i maksimalno osveteljenje od 350 nita, garantuje prikaz savršeno glatke 3D animacije u igrama.

Monitor pokriva 95% DCI-P3, 91% Adobe RGB kolor opsega i ima vrednost statičkog kontrasta od 1000:1. Ekran se posebno ističe u pogledu jednog tehničkog detalja, koja se tiče korišćenja ekskluzivne AU Opttronics anti reflektivne tehnologije, koja omogućuje proizvodnju panela sa gotovo nultom refleksijom pozadinskog svetla.

Ugrađena tehnologija efektivno neutrališe odsjaj i refleksiju na površini ekrana i uz to GM2711 smanjuje intezitet osvetljenja za 20% bez ikakvih vidljivih posledica po korisnika koji gleda u ekran. Prema rečima AUO zvaničnika, ovaj tip panela smanjuje potrošnju energije i do 60% u odnosu na slične panele.

Pored pomenutih tehnologija, Cooler Master GM2711S raspolaže sa dva HDMI 2.1 porta, jednim Display Port 1.4 konektorom, a tu je i 3.5 mm audio konektor. Takođe poseduje i USB Hub funkciju uz pomoć dva prisutna USB-A porta.

I za kraj ono najlepše. Cooler Monitor GM2711S preporučena cena je oko 299 US$, a početak prodaje se očekuje početkom iduće godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi