Grafička karta od 2500e!? Nikad veća, nikad brža, nikad skuplja - GA RTX 4090 Gaming OC

Poboljšana Cuda jezgra, novi Ray Tracing i Tenzor procesori - i naravno, možda i najvažnije unapređenje u vidu Deep Learning Super Sempling 3 tehnologije - sve to spakovano u GA RTX 4090 Gaming OC

I sama najava da nam uskoro stiže jedan GeForce RTX 4090 na test je uzbudila duhove i izazvala opštu euforiju u hardveraškom bloku naše redakcije. Još veće ushićenje se osetilo kada je kartica konačno stigla jer svojim dimenzijama i utiskom na prvi pogled, nikoga ne ostavlja ravnodušnim – kao što vidite ogromna je. A sa veličinom obično ruku pod ruku ide i snaga, a ovog puta pretočena u brzinu i čiste performanse.
U našu redakciju je premijerno stigla Gigabyte GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G verzija grafičke karte koja nam je namamila osmehe ali i uzdahe čežnje u želji za posedovanjem jedne ovakve gejming kartice.
Elem, pojava i vanserijske dimenzije od čak 34 cm u dužinu, te zauzeće tri PCI pozicije u kućištu i masa od skoro 2 kg, jasno je da GeForce RTX 4090 namenjena malom broju ultra zahtevnih entuzijasta.  Jednom rečju moraćete da joj oslobodite maksimalno prostora, a verovatno i da promenite kućište kako bi obezbedili adekvatni radni ambijent. I to nije sve, još samo jedan mali detalj – potrebno je izdvojiti oko 2350 evra.
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi