HBO Max odustaje od originalnog sadržaja u najvećem delu Evrope

Izgleda da HBO Max prolazi kroz interno restrukturiranje kompanije, pa tako možemo da kažemo zbogom originalnim TV serijama i filmovima u određenim regionima Evrope.

Tek što je HBO Max zvanično došao u Srbiju, stižu ne tako dobre vesti. Prema informacijama dostupnim na portalu Endgadget, ova medijska kuća će prestati da razvija originalne programe u nekoliko evropskih regiona. Smanjuju se troškovi, a ko će drugi da ispašta nego gledaoci koji plaćaju usluge ove striming platforme.
Prestaje snimanje originalnog sadržaja
HBO je medijska kuća poznata po nekim od najboljih televizijskih serija svih vremena, poput The Sopranos, Game of Thrones, Succession, Chernobyl, True Detective, The Wire kao i mnogih drugih. Zato nismo preterano srećni zbog vesti da će HBO prestati da snima originalne televizijske programe u nekim od evropskih zemalja. U pitanju su sledeće države:

Danska
Švedska
Norveška
Finska
Turska
Holandija
Austrija
Češka
Nemačka
Mađarska
Poljska
Slovačka
Slovenija
Švajcarska

Y278oRpQ2NWLJUp6bsAAYo.jpg
Dakle, skandinavske zemlje koje su nam podarile televizijske serije poput Borgen, Wallander, The Investigation, Ragnarok i mnoge druge su najviše pogođene ovim potezom. Od sada će na televiziji biti mnogo manje mračnog, teškog, skandinavskog noir trilera, a to stvarno jeste šteta, pogotovo jer smo od ove medijske kuće navikli na kvalitetan sadržaj.
Koji je razlog?
Glavni razlog jeste ušteda novca. Nakon spajanja sa medijskom kućom Discovery, Warner Bros, vlasnik HBO Max, postavio je cilj: ušteda od 3 milijarde dolara za tržište Evrope. A kako bi se ta ušteda ostvarila, nešto očigledno mora da se ukine.
Prema rečima PR agenta za novi konglomerat Warner Bros. Discovery, “Dok nastavljamo da radimo na kombinovanju striming servisa HBO Max i discovery+ nalazimo se u procesu provere trenutnog sadržaja. U sklopu tog procesa odlučili smo se da uklonimo određeni deo sadržaja sa platforme HBO Max u skandinavskim zemljama i Srednjoj Evropi. Pored toga smo prestali sa razvojem sadržaja u Holandiji i Turskoj koji smo započeli prethodne godine”. Jedine dve zemlje koje nisu pogođene novim strateškim planovima su Španija i Francuska.
Sav sadržaj koji je do sada odobren trebalo bi da nastavi snimanje, ali to bi bilo to od originalnog sadržaja u ovim delovima Evrope. Takođe, postoji i mogućnost da će neki od originalnih sadržaja koji se trenutno snimaju biti prodati drugim mrežama kako bi se nadoknadili troškovi produkcije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi