Honor Magic Vs je veliki savitljivi telefon bez useka na sredini, sa boljom cenom od svih na tržištu

Na događaju koji je održan jutros u Kini, predstavljena je druga generacija Honor Magic Vs telefona sa savitljivim ekranom.

Zvezda večeri je svakako bio Honor Magic Vs, preklopni model sa savitljivim ekranom koji je sve iznenadio cenom koja je daleko niža od svih konkurentskih modela na tržištu.

Unapređeni dizajn šarke obećava bolju izdržljivost i manju težinu koja je postignuta eliminacijom nepotrebnih elemenata mehanizma kojih sada umesto 92 ima samo 4. Iako smo očekivali da će imati najnoviji Snapdragon 8 Gen 2 čipset, Honor je ostao na najboljem čipsetu prethodne generacije – Snapdragon 8+ Gen 1. Kada je memorija u pitanju, možete birati između 12/256 i 12/512 GB verzije, a po prvi put neki proizvođač je ponudio i cenovno pristupačniju verziju, sa 8/256 GB memorije.

Magic Pen i veliki OLED bez useka

Honor je predstavio i novu olovku nazvanu Magic Pen, koja se povezuje preko Bluetooth veze i omogućava lakše i preciznije korišćenje velikog ekrana, ali nema svoj slot u kućištu. Pomenuti veliki ekran ima 7,9 inča kad se otvori, OLED panel i 2272×1984 piksela sa osvežavanjem od (samo) 90 Hz, što na papiru deluju sumnjivo identično svom prethodniku, modelu Magic V. Ono što je posebno interesantno je da Honor navodi da Magic Vs neće imati usek na sredini jer su šarke dizajnirane iz jednog dela sa samo 4 elementa. Šarke su deklarisane na preko 400.000 otvaranja i zatvaranja, što vam garantuje preko 10 godina upotrebe, sve i da otvarate telefon 100 puta dnevno.

Eksterni ekran ima 6,45 inča, ali sa mnogo drugačijim odnosom stranica. Rezolucija je standardnih 2560×1080 piksela, a osvežavanje je 120 Hz sa HDR 10+ podrškom.

Honor Magic Vs – Kamere

Tri kamere na zadnjoj strani podsećaju na one sa Honor 70, ali uz dodatak telefoto kamere. To znači, 54 MP glavna kamera sa Sony IMX800 senzorom iza f/1.9 sočiva, sa laserskim fokusiranjem. Sledi 50 MP širokougaona kamera koja funkcioniše i kao makro, što znači da će najverovatnije imati autofokusni sistem, i 8 MP telefoto kamera sa 3x zumom i PDAF sistemom. Optičku stabilizaciju na predstavljanju niko nije pominjao ni za jednu kameru.

Selfi kamera je 16 MP i nalazi se na spoljnom ekranu, a niko nije pominjao da li telefon ima kameru sa unutrašnje strane, pa ćemo morati malo da sačekamo dok ne dobijemo odgovor i na to pitanje.

Baterija, punjač, OS

Ne zna se da li punjač dolazi u pakovanju, ali telefon podržava brzo punjenje maksimalnom snagom od 66 W, dok kapacitet baterije iznosi 5.000 mAh, a punjenje od 0 do 100% se obavlja za 46 minuta. Honor je predstavio i Magic OS 7, ali na Android 12 OS-u.

Honor Magic Vs – Boje i cene

Ono što je bilo najprijatnije iznenađenje je cena koja kreće od oko 1015 evra za najslabiju 8/256 GB verziju, 1080 evra za 12/256 i 1.220 za 12/512 GB, što je osetno jeftinije od konkurencije. Honor Magic Vs će dolaziti u tri boje – narandžastoj, plavoj i crnoj, dok će postojati i dve premijum verzije za najjače modele – zlatna i crna, verujemo sa malo drugačijim izgledom.

Predporučivanje je krenulo za Kinu, a prve isporuke su najavljene za sedam dana – 30. novembra. CEO kompanije Honor, Džordž Žao, koji je vodio prezentaciju nije pominjao globalnu dostupnost, ali smo na IFA sajmu u Berlinu u intervjuu dobili potvrde da će svi savitljivi modeli posle Magic V biti dostupni i globalno, tako da Magic Vs možemo da očekujemo u Evropi početkom naredne godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi