HONOR najavljuje najnoviju AI tehnologiju u portretnoj fotografiji za svakodnevne korisnike

Novo istraživanje kompanije HONOR otkriva da tri četvrtine ljudi iz Evrope zabeleži više fotografija pre nego što dobije savršeni portret

HONOR najavljuje najnoviju AI tehnologiju u portretnoj fotografiji za svakodnevne korisnike

Potraga za savršenom portretnom fotografijom znači da su mobilni telefoni, pogotovo u Evropi, prepuni neiskorišćenih fotki. 75% Evropljana redovno napravi više fotografija pre nego što se odluči za najbolju, što znači da Evropljani u proseku imaju neverovatnih 268 neželjenih fotografija na svojim telefonima, dok 12% ima preko 400.

Istraživanje koje je sprovedeno za potrebe globalnog tehnološkog brenda HONOR, uoči lansiranja njihove najnovije serije proizvoda u narednom mesecu, ima za cilj da postavi novi standard u portretnoj fotografiji pametnih telefona.

Žene prednjače po broju neuspešnih fotografija, u proseku poseduju u svom telefonu 330, dok muškarci obično imaju 224. Godine takođe igraju veliku ulogu, pri čemu generacija Z ima najviše zabeleženih fotografija – 360 na svojim pametnim telefonima, dok osobe koje imaju između 35-45 godina imaju 200 fotografija koje su ostale neiskorišćene.

Rezultati istraživanja otkrivaju da skoro trećina Evropljana starosti između 18 i 45 godina oseća nelagodu kada nekome treba previše vremena da ih dobro fotografiše, a svaki peti (20%) se oseća frustrirano ukoliko fotografske veštine njihovog prijatelja nisu na visini zadatka.

Honor – Savršen portret

Skoro polovina ispitanika (46%) oseća veliki pritisak kada treba nekome da napravi dobru fotografiju, a više od trećine (36%) priznaje da ne zna kako da napravi dobar portret.

Uprkos pritisku da postignu savršenu fotografiju, 59% ispitanika je izjavilo da se osećaju dobro kada naprave dobar portret. Trećina (34%) ispitanika veruje da dobar portret može otkriti više o nekome, dok 49% voli kada fotografija zabeleži nečiju ličnost.

Beleženje suštine osobe kroz portretnu fotografiju predstavlja umetničku formu, a istraživanja pokazuju sve veću želju za ovim u svakodnevnim životima. Kompanija HONOR prepoznaje strast i emociju koje se ulažu u stvaranje zadivljujućih portreta, zbog čega je lansiranje H200 serije od velikog značaja. Sa naprednom AI tehnologijom, sada svako može postići neverovatne rezultate, pretvarajući svakodnevne trenutke u umetnička dela. Amaterske fotografije postaju prošlost uz neverovatne mogućnosti HONOR portretne fotografije.

Napredak u mogućnostima fotografije putem mobilnih telefona nudi pametna rešenja za postizanje portreta koji zaista predstavljaju subjekt. Lansiranje H200 serije 12. juna postaviće novi standard za portretnu fotografiju.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi