Honor tvrdi da njihov novi telefon omogućava otvaranje aplikacija pogledom

Honor Magic 6 dolazi sa interakcijom putem praćenja očiju, čipsetom Snapdragon 8 Gen 3 i brojnim AI funkcijama

Honor tvrdi da njihov novi telefon omogućava otvaranje aplikacija pogledom

Honor Magic 6 dolazi sa interakcijom putem praćenja očiju, čipsetom Snapdragon 8 Gen 3 i brojnim AI funkcijama

Očekivali smo – i dobili smo – mnogo novih informacija o generativnoj veštačkoj inteligenciji jutros kada je CEO Honor-a, George Zhao, stao na pozornicu Qualcomm-ovog Snapdragon Summit-a za 2023. Međutim, najava njihovog Honor 6 flegšipa donela je iznenađujuć detalj: on donosi mogućnost interakcije sa uređajem putem očiju, piše The Verge. Ako zanemarimo primetne zabrinutosti u vezi sa privatnošću, ova funkcija izgleda prilično kul, barem na prvu loptu.

Ključna prezentacija je kratko prikazala kako će ova tehnologija izgledati, prikazujući ženu koja gleda svoj telefon sa isecima Uber aplikacije na vrhu ekrana – nešto slično kao Live Activity. Menjanjem pravca svog pogleda, ona otvara aplikaciju u punom ekranu.

Honor naziva ovu tehnologiju “Magic Capsule” i opisuje je kao “multimodalnu interakciju zasnovanu na praćenju očiju”, što je opisnije, ali manje maštovito od “Magic Capsule”.

To je samo jedna od funkcija dolazećeg Magic 6 telefona koji će takođe imati virtuelnog asistenta koji koristi Qualcomm-ovu AI na uređaju. Možete ga pitati da obavi stvari poput prikupljanja svih videa na vašem uređaju koji ispunjavaju određene kriterijume, da ih filtrira prema drugim karakteristikama i da generiše novi video ističući vaše klipove.

Očekujemo da ćemo u bliskoj budućnosti videti mnogo više ovakvih funkcija, jer je ovogodišnji Snapdragon Summit u potpunosti posvećen veštačkoj inteligenciji. Trebalo nam je 15 minuta u glavnoj prezentaciji pre nego što je uopšte spomenuta 5G, što vam dovoljno govori o tome šta su prioriteti danas.

Da li – i kako – Magic Capsule radi je pitanje. Demo video nije stvarna reprezentacija, i čini se da je funkcija ima potencijal da unese više frustracije nego što može doneti dobiti.

Opis “multimodalno” sugeriše da je pogled samo jedan unos u sistem, pa bi mogao biti uparen sa drugim gestovima da bi pouzdano radio – možda slično onome što smo videli u PSVR 2 igrama koje koriste praćenje očiju da bi istakle stvari pre nego što kliknete da ih potvrdite.

Takođe: da li želite da vaš telefon zna gde gledate?

Šalu na stranu, lepo je videti proizvođače uređaja kako se zalažu za napredak u načinu na koji koristimo naše telefone, a koji se ne završava sa AI chatbot-om. Pouzdana tehnologija praćenja očiju bi imala stvarne prednosti u smislu pristupačnosti, i to nije sasvim neočekivano. Mogla bi biti korisna u trenucima kada su vam ruke zauzete – Apple svakako misli da postoji potreba za novim načinima kontrole vaših uređaja.

Honor nije precizirao kada će Magic 6 biti dostupan, ali Qualcomm navodi da će telefoni sa njihovim novim premijum čipsetom početi da stižu već u narednim nedeljama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi