Huawei Mate Xs 2 – najtanji i najlakši na malo drugačiji način (video)

Pre samo tri godine Huawei je predstavio svoj prvi telefon sa savitljivim ekranom pod nazivom Mate X. Nedavno predstavljen na premijeri u Istanbulu, Mate Xs 2 stiže pravo na naš test.

Iako ne odudara ni za pedalj od originalnog dizajnerskog rešenja, sa ekranom koji se savija ka spolja, a ne ka unutra, Mate Xs 2 i dalje zadržava taj premijum osećaj i ima taj vau faktor kojim se malo koji telefon danas može pohvaliti.
Kao i kod konkurentskih modela, Mate Xs 2 nije revolucionarni pomak, već evolucioni korak ka telefonima koji će definitivno biti budućnost onoga što danas zovemo pametnim telefonima. Savitljivi ekrani pružaju jako veliku radnu površinu i prostor za udoban rad i konzumiranje multimedijalnog sadržaja.
Koji god sistem sklapanja ekrana da vam se više sviđa – na spolja ili na unutra, moramo vam reći da Huawei Mate Xs 2 ima jako dobru polaznu tačku koju smo videli samo kod Honor Magic V telefona. Naravno, govorimo o tome da ovaj telefon kada je sklopljen ima normalne dimenzije ekrana, pre svega širinu, što je stvar koju korisnici najviše zameraju telefonima kao što je Samsung Galaxy Z Fold serija.
I zaista je tako. Sklopljen, Huawei Mate Xs 2 ima širinu od 75,5 mm, naspram 67 mm koliko ima pomenuti Fold 3, što je širina ekrana prosečnog pametnog telefona više klase. Kada dodate da se ekran sklapa na spolja, to znači da prednja strana nema nikakve šarke ili deblje kućište, već da celom prednjom stranom dominira ekran. Ukratko, Mate Xs 2 je telefon koji možete koristiti sklopljenog i rasklopljenog bez nekih ograničenja koja su karakteristična za slične modele.
Ako ste gledali našu recenziju Mate Xs modela iz aprila 2020. godine, nema šta mnogo da se doda po pitanju dizajna. Huawei jeste unapredio šarku, ekran, hardver i kamere, ali je to manje-više neprimetno dok ne uzmete telefon u svoje ruke. Kao neko ko već neko vreme koristi telefon sa savitljivim ekranom kao svoj primarni uređaj, moram priznati da me je Mate Xs 2 prijatno iznenadio.
Uostalom, pogledajte sami.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi