Huawei nova Y70 – ozbiljan telefon za 150 evra

Na nedavno završenoj konferenciji u Istanbulu, jedna od stvari koje je kompanija Huawei predstavila bili su telefoni: Huawei nova Y70 i Y90.

Sa fokusom na novi dizajn sa prepoznatljivom prstenastom kamerom koju smo već videli na Mate seriji i velikom baterijom ova dva telefona bila su pravo osveženje. Oba modela imaju po tri kamere, a najavljene cene od 200 i 270 evra za modele sa 4/128 GB i 6/128 GB u skladu su sa očekivanjima od novih telefona.
Dobre vesti su da je počela prodaja modela nova Y70 u Srbiji, kao i da promotivna cena od 20. jula do 7. avgusta iznosi 17.999 dinara na sajtu huaweishop.rs i u prodavnicama.
Veliki ekran
Huawei nova Y70 dolazi sa ekranom dijagonale 6,75 inča i rezolucijom 1600×720 piksela, što omogućava manje opterećenje procesora u igrama, a daje dovoljno veliku radnu površinu za sve moguće poslove. Implementiran je senzor ambijentalne svetline kako uveče ekran ne bi svetleo prejako i kako biste na jako svetlom danu mogli da pročitate sve što je na ekranu.
Pored toga, nova Y70 nudi i režim e-book čitača sa prilagođenom bojom prikaza koja ne opterećuje oči i idealna je za čitanje u sobi ili na plaži.
huaweinovay701.jpg
Velika baterija
Sa baterijom od 6000 mAh i brzim SuperCharge punjenjem od 22,5 W, ovaj telefon omogućava dobru autonomiju i kraće vreme na punjaču, koji dolazi u paketu, zajedno sa zaštitnom folijom i silikonskom futrolom, spremajući vas za sve potencijalne padove i ogrebotine.
Ako se desi da je baterija na 5%, uređaj će se prebaciti u poseban režim pripravnosti koji omogućava do 12 sati autonomije. Dodatna prednost Huawei nova Y70 telefona je to što aplikacije koje se ne koriste aktivno uređaj identifikuje i isključuje kako bi smanjio nepotrebnu potrošnju energije baterije. Ono što će obradovati sve korisnike Huawei pametnih satova, telefona ili narukvica je to što Huawei nova Y70 može da radi kao punjač, i podržava obrnuto punjenje uređaja putem kabla.
Tri kamere
Zadnja kamera telefona ima tri sočiva: glavna ima senzor rezolucije 48 MP, kojem društvo prave 5 MP senzor iza širokougaonog sočiva koje zahvata ugao od čak 120 stepeni, kao i 2 MP kamera za merenje dubine kadra. Selfi  kamera ima 8 MP sa f/2.0 otvorom blende za dobre fotografije i u osrednjim svetlosnim uslovima.
Ozbiljna memorija
Memorija telefona od 4 GB je dovoljna za svakodnevne poslove, a kapacitet skladišta podataka od 128 GB se uz MicroSD karticu može povećati za 512 GB, čime više ne morate da brinete o tome koliko vam je memorije ostalo i kolike snimke planirate da pravite svojim kamerama.
specs.jpg
Moderni dizajn
Kada je dizajn u pitanju, navikli smo na obline Huawei nova serije, pa ni Y70 nije drugačiji. Čiste i oble ivice omogućavaju da telefon lepo legne u ruci, a možete ga odabrati u jednoj od tri boje koje su najpopularnije ove sezone: biserno beloj, ponoćno crnoj i kristalno plavoj.
Povezivanje
Od žičnih i bežičnih veza tu je sve što se očekuje od jednog modernog telefona: 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 5.1, USB-C i 3,5 mm fizički konektor za sve vas koji i dalje želite da iskoristite svoje stare slušalice. Podržan je i GPS sa AGPS i najrazličitijim sistemima geolociranja: Glonass, BeiDou, Galileo i QZSS, a tu su i kompas, senzor gravitacije i bočno pozicioniran senzor otiska prsta za dodatnu bezbednost.
PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi