Huawei P60 Pro ipak dolazi sa Snapdragon 8 Gen 2 čipsetom

Prema novim specifikacijama koje su procurele na kineskoj Weibo mreži Huawei P60 serija koja stiže u martu mogla bi da koristi Snapdragon 8 Gen 2 čipset.

Kako se približavamo martu, tako informacije o Huawei P60 seriji dolaze sa svih strana. Novi list sa specifikacijama koji se pojavio na Weibo mreži govori da će P60 Pro ipak doći sa najjačim Snapdragon 8 Gen 2 čipsetom, a ne sa 8+ Gen 1 kako se inicijalno govorilo.

Od informacija koje smo već znali, podudara se veliki 6,6-inčni 1440p OLED ekran sa osvežavanjem koje ide do 120 Hz i 1920 HZ PWM. Baterija Huawei P60 Pro modela trebala bi da ima 5000 mAh, sa podrškom za punjenje od 100 W preko žice i 5 W bežičnim putem.

Huawei P60 Pro kamere

Kao i što smo navikli, P serija Huawei telefona uvek je bila poznata po mogućnostima kamera. Ovoga puta sistem sa tri kamere kreće od Sony IMX888 senzora rezolucije 50 MP, preko Sony IMX858 senzora iza širokougaonog sočiva i OmniVision OV64B senzora zaduženog za telefoto mogućnosti novog telefona. Pretpostavljamo da je u pitanju širokougaona kamera sa autofokusnim mogućnostima, kao i da će telefoto kamera da ima optički zum od 5x, dok će najbolje specifikacije biti ostavljene za Huawei P60 Pro+ (Ultra) model.

Specifikacije navode i IP68 otpornost na vodu i prašinu, kao i Harmony 3.0 operativni sistem. Ono što je velika nepoznanica, koja će verovatno ostati nepoznata do premijere je cena po kojoj će se ovi modeli prodavati globalno.

Plus ili Ultra

Prema drugim informacijama, Huawei bi od ove godine mogao da izbaci Plus verziju i da je kao i Samsung i Xiaomi zameni sa Ultra modelom. Pominje se da bi Huawei P60 serija mogla da stigne sa četiri modela: P60E, P60, P60 Pro i P60 Ultra.

U prošlosti je Huawei svoje vodeće modele označavao sa Pro+ (Huawei P40 Pro+, Mate 40 Pro+), da bi u poslednje dve godine ta strategija bila zamenjena. Umesto tri Huawei se odlučio na dva modela: standardni i Pro. Izgleda da ćemo i ove godine da vidimo promene, kako po pitanju naziva uređaja, tako i po broju modela.

Ono što jeste sigurno je da se od Huawei P serije očekuje mnogo i po pitanju kamere i po pitanju performansi. Ograničenje na 4G mreže je vrlo realno, ali nama u Srbiji to nije preveliki problem. Sa druge strane, pominje se i implementacija dvosmerne satelitske komunikacije koju Huawei treba da implementira. Ako nas pitate i ako je samo 50% glasina tačno, Huawei P60 će biti jako interesantna serija telefona.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi