Huawei P70 bi mogao da donese napredni sistem sa promenljivim otvorom blende

Huawei je sa P60 Pro serijom još jednom fotografiju na pametnim telefonima pomerio napred, pa nas ne iznenađuju vesti da bi isto mogao da učini sa P70

Huawei P70 bi mogao da donese napredni sistem sa promenljivim otvorom blende

Huawei je nedavno najavio novu tehnologiju kamere sa promenljivim otvorom blende, koja ima mehanizam sa više brzina i koja bi mogla da bude prisutna u Huawei P70 seriji sledeće godine.

Prema novom patentu koji se pojavio pod oznakom CN116157730A, možemo videti da je struktura ove kamere izuzetno kompleksna. Deluje da sistem koristi kontinuirano promenljivi otvor blende koji se postiže preklapanjem rotora i raznih sočiva.

Ako pogledate patent, jasno je da se podešavanje otvora blende menja otvaranjem i zatvaranjem tri lopatice, a rotor se tu pojavljuje kao ključna komponenta u mehanizmu, prenosi Huawei Central.

Koje su prednosti?

Osnovna prednost nove tehnologije je povećanje brzine promene blende, ali treba imati na umu da će i brzina promene zavisiti od toga na kojem koraku otvora se obavlja.

Sam uređaj sa promenljivim otvorom blende uključuje:

  • bar jedan kalem namotan oko ose tako da bar delimično okružuje sočivo, a kalem je povezan sa spoljnim izvorom struje;
  • bar jedan magnetni senzor;
  • rotor postavljen na kalem, tako da okružuje sočivo, i koji uključuje bar jedan magnet okrenut prema kalemu i magnetnom senzoru
  • više lopatica postavljenih oko ose, pri čemu lopatice sarađuju jedna sa drugom tako da formiraju otvor blende, povezane sa rotorom i relativno pokretne u odnosu na rotor, pri čemu zbog isporuke struje na kalem rotor se rotira oko ose i pomiče lopatice, što menja veličinu otvora blende.

Huawei je poznat po neprekidnom inoviranju svojih kamera u telefonima, trudeći se da ponudi najbolje moguće fotografije i video snimke. Njihova posvećenost unapređenju ovog ključnog segmenta vidljiva je kroz niz generacija uređaja, u kojima se kontinuirano unapređuje optika, senzori i softver. Najnovija tehnologija sa promenljivim otvorom blende, koju predstavlja ovaj patent, predstavlja još jedan korak napred u ovoj oblasti.

Iako ova tehnologija još nije zvanično najavljena za Huawei P70 seriju, očekuje se da bi mogla biti uključena u ovu buduću seriju uređaja, što bi bila još jedna potvrda posvećenosti ove kompanije inovacijama u oblasti mobilne fotografije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi