Inovativno PC kućište koje se obavija oko ploče predstavljeno na Computexu

Geometric Future predstavlja Model 0 Flamingo PC kućište u SFF formatu sa jedinstvenim dizajnom, otpornošću na vatru i buđ. Sa dimenzijama 3.2 x 8.1 x 8.2 inča, ovo kućište je idealno za kompaktne sisteme bez grafičke kartice, a očekuje se cena između $90 i $110

Inovativno PC kućište koje se obavija oko ploče predstavljeno na Computexu

Možda najzanimljivije SFF (Small Form Factor) PC kućište na Computexu pojavilo se na štandu Newegga, sa smelim narandžastim akcentima i velikim AMD logotipom. Model 0 Flamingo iz Geometric Future (kompanija za koju  je rečeno da su je osnovali bivši zaposlenici InWin-a) je Mini ITX kućište koje bukvalno obavija vaš sistem, slično kao fascikla za papire ili pakovanje za sendvič. Ima mnogo ventilacionih otvora, veliki mrežasti krug na vrhu i male magnetne nogice tako da možete orijentisati kućište kako god želite.

Magneti u materijalu kućišta takođe pomažu pri sklapanju i držanju kućišta zajedno, zajedno sa malim pinovima koji se uklapaju u rupe, slično kao kod čvršćih bočnih panela na mnogim drugim kućištima. Manji krug na vrhu kućišta služi kao dugme za napajanje i daje taktilni klik kada se pritisne.

PC kućište koje daje ideju kako će računari izgledati u budućnosti

Model 0 Flamingo je napravljen od materijala nalik filcu za koji je predstavnik rekao da se koristi u enterijerima automobila, dizajniran da bude otporan na vatru i buđ. To znači da je verovatno mnogo manje izdržljiv od prosečnog čeličnog kućišta, ali pošto nećete redovno savijati i rasklapati kućište nakon što ga sastavite, verovatno i ne treba da bude.

Sa dimenzijama 8.1 x 20.5 x 20.8 cm, nema prostora za grafičku kartu, a tanko napajanje u stilu serverskih modela od 200 W koje dolazi uz kućište ionako ne bi moglo da je podrži. Takođe, nema prostora za ventilator osim onog na vašem vazdušnom hladnjaku, a potreban vam je kompaktni hladnjak jer je razmak iznad socketa samo 6 cm.

Najavljeno je da će Geometric Future Model 0 Flamingo kućište biti dostupno kasnije ove godine, po ceni između $90 i $110. Nadamo se da će biti bliže $90, jer koliko god ovo kućište bilo neobično i zabavno, ne deluje posebno premium, a njegov dizajn je prilično ograničen u pogledu kompatibilnih komponenti.

Ali ko zna, ako Flamingo bude uspešan, ili kompanija ponudi veći Model 1 sa više prostora za veći hladnjak, jače napajanje i jednu od Nvidia novih SFF-ready grafičkih kartica, prenosi Tomshardware.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi