Intel Core i9 14900KS probija barijere sa fabričkih 6.2 GHz

Glasine iz kineskih izvora koje su se pojavile ovog jutra najavljuju izlazak Intel Core i9 14900KS procesora na fabričkom turbo koraku koji dostiže frekvenciju od 6.2 GHz

Intel Core i9 14900KS probija barijere sa fabričkih  6.2 GHz

Intel bi mogao uskoro da pusti u opticaj najjači desktop model procesora 14. generacije u vidu čipa sa oznakom Core i9 14900KS. Njegova unikatna karakteristika je u mogućnosti dostizanja maksimalnog turbo koraka na frekvenciji od 6.2 GHz. Podsećamo vas da dosadašnji najbrži Core i9 14900K postiže 6 GHz i da smo na našem testu uspeli uspešno da ga overklokujemo na 6.2 GHz. U slučaju eventualnog Core i9 14900KS u pitanju je fabrički deklarisana turbo frekvencija.

Intel Core i9 14900KS je desktop CPU sa najvećom radnom frekvencijom

Informacije o novom Intel procesoru su se pojavile prvo na kineskom servisu za razmenu instant poruka Tencent QQ, a da bi ubrzo nakon toga osvanule na X mreži. Oznake na prikazanim fotografijama jasno ukazuju da se radi o Intel Core i9 14900KS procesoru. Ipak, ne može se odbaciti ni mogućnost da se radi o foto montaži. Sumnja proizilazi jer su na fotografijama zatamnjeni delovi koje Intel koristi za dodatnu identifikaciju procesora, kao što je sSpecs identifikator.

Inače, glasine o izlasku nove „KS“ verzije procesora iz 14. generacije Intel Core modela nisu nove. Identična praksa redosleda dolaska modela iz 12. i 13. generacije je ranije praktikovana, pa se logično očekuje i model iz 14. generacije. U slučaju 13. generacije „KS“ model je dotakao granicu frekvencije od 6.0 GHz, a u verziji modela 14. generacije, maksimalni turbo korak je pomeren na 6.2 GHz i to selekcijom specijalnih, najkvalitetnijih verzija čipova koji su dobijeni iz najboljih delova silicijuma.

Pretpostavlja se da će zvanični izlazak Intel Core i9 14900KS modela biti zakazan za proleće 2024. godine, ali to su još uvek pretpostavke i nepotvrđene informacije, prenosi nemački ComputerBase.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi