iPad mini 7 stiže krajem 2024. sa unapređenim čipom

Apple se nakon svog Let Loose događaja sada fokusira na pristupačniji iPad mini 7 tablet, sa unapređenim čipom, ali istim dizajnom kao aktuelni model

iPad mini 7 stiže krajem 2024. sa unapređenim čipom

Nakon što smo na Let Loose događaju videli nove Apple tablete, stižu vesti o sledećem pošto kompanija navodno za kraj godine sprema pristupačniji iPad mini 7, koji će imati hardverske nadogradnje, ali isti dizajn kao aktuelni model. Poslednje ažuriranje koje je iPad mini linija dobila bilo je još 2021. godine, sa ekranom od 8,3 inča i pravo je vreme za osveženje, ali on neće biti spreman do WWDC konferencije prema informacijama koje je objavio insajder Mark Gurman.

Međutim, Gurman tvrdi da iPad mini 7 neće stići ni u septembru kada očekujemo novu iPhone 16 liniju telefona, pošto Apple navodno planira još jedan događaj predstavljanja novih proizvoda posle toga. Tada će uz novi iPad mini, navodno biti lansiran i iPad 11.

Ranije je bilo reči o tome da kompanija radi na rešavanju problema sa razvojem ekrana na iPad mini tabletu, omogućavajući dosledne animacije bez variranja osvežavanja na različitim delovima ekrana. Uz to, insajderi sada očekuju da će iPad mini 7 doći sa unapređenim čipom, što će verovatno biti A17 Pro koji bi trebalo da poboljša računske i grafičke performanse, u odnosu na model iz 2021. godine.

iPad mini 7 će, međutim, imati isti dizajn kao sadašnji modeli, ali Apple bi mogao da napravi blage korekcije. Ovaj tablet bi trebalo da bude nešto pristupačniji, ali iPad 11 će imati nešto višu cenu sa još boljim procesorom i potencijalno nove AI funkcije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi