Ipak nema A16 Bionic čipa za sve iPhone 14 telefone

Čini se da najnoviji mobilni čipset kompanije Apple, A16 Bionic, neće biti prisutan u svim telefonima serije 14

 
Nakon interesantnog događaja na kojima je predstavljeno nekoliko novih uređaja kompanije Apple, poput novog iPhone SE modela, Studio računara, novog monitora, ali i najnovijeg iPad Air sa M1 čipom, stižu malo lošije vesti za sve ljubitelje ove kompanije.
Naime, izgleda da, suprotno dosadašnjoj politici ove komapanije, celokupna dolazeća linija njihovih mobilnih uređaja neće imati isti, najnoviji čipset – A16 Bionic. Kako navodi poznati analitičar dešavanja u kompaniji Apple, Ming-Chi Kuo, novi mobilni čipset očekuje se samo za modele iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Sa druge strane, modeli iPhone 14 i iPhone 14 Max će biti isporučeni sa prošlogodišnjim procesorom, A15 Bionic.
Od drugih razlika u karakteristikama pretpostavlja se da će standardni 14 i 14 Max modeli ostati na LPDDR 4X memoriji, dok će 14 Pro i 14 Pro Max uređaji dobiti nadogradnju na LPDDR 5 memoriju. Očekuje se da će nova memorija biti do jedan i po put brža, kao i da će pružati 30 pošto više uštede baterije.
 
Ako ste propustili: Ovako izgleda zeleni iPhone 13
Dakle, pored veličine ekrana, sistema kamera na poleđini telefona, i kapaciteta radne memorije, mobilni uređaji unutar predstojeće linije Apple telefona će se razlikovati i po performansama koje pruža njihov čipset, kao i u tipu rada memorije, što do sada nije bio slučaj. Suštinski, ova kompanija želi da još više diferencira Pro od standardnih modela.
Cilj ovakvog poteza je sigurno finansijske prirode, najverovatnije u nastojanju da korisnike privole, ili primoraju da kupe skuplje uređaje ukoliko žele najviši nivo performansi. U startu, veliki broj korisnika će sigurno biti razočaran ovakvim potezom, ali Apple je više puta pokazao da zna šta radi i da ume da korisnike ostavi unutar svog ekosistema i usmeri na način na koji njima odgovara.
 
Pogledajte još: Apple će predstaviti novi MacBook Air i 13-inčni MacBook Pro kasnije ove godine sa M2 čipom
Poslednja vest koja govori u umešnost ove kompanije jesu navodi da su, do sada, uspeli da uštede skoro 6.5 milijardi dolara uklanjanjem punjača i slušalica iz kutije, a pod izgovorombrige o ekologiji. Iako nepopularno, korisnici nisu imali alternativnog rešenja nego da pristanu, a nas očekuje da vidimo da li će se istorija ponoviti kada se novi iPhone uređaji pojave na tržištu.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi