iPhone 14 odličan na testu izdržljivosti i popravke

Možda se kamera drma, ali telefon je jači i jeftiniji za popravku.

Neki ga hvale, drugi žale, treći kažu “E moj brale”, ali činjenica ostaje da iPhone 14 serija telefona i dalje izaziva reakcije, kako pozitivne, tako i negativne, a ko je beše rekao da ne postoji takva stvar kao negativan publicitet? Portal GSM Arena prenosi neke pozitivne strane novih iPhone 14 telefona – strukturnu izdržljivost.
Poznato testiranje
A ko bi drugi nego Zek sa YouTube kanala JerryRigEverything propustio najnoviji iPhone 14 kroz šake i video od čega je zapravo ovaj telefon stvoren. Do sada, i vrapci na grani najverovatnije znaju kako ovaj renomirani “jutjuber” testira najpoznatije mobilne telefone, ali za one koji nisu upoznati sa ovakvim vidom testiranja, da ponovimo gradivo:

Testiranje ekrana na grebanje
Provera gornje slušalice i kućišta selfi kamere
Testiranje grebanja stranica telefona i materijala od kog su napravljene
Testiranje izdržljivosti zadnje strane uređaja i kućišta kamera na grebanje
Testiranje izdržljivosti ekrana na vatru
Testiranje strukturne izdržljivosti kroz horizontalno savijanje telefona sa obe strane

Dobri rezultati
Što se tiče grebanja ekrana, rezultat je odličan jer se dublji zarezi pojavljuju tek na sedmom nivou “čvrstine” materijala koji se koristi za testiranje, a isti materijal koristi se i za čuvanje selfi kamere. Što se tiče samog savijanja telefona, tu je prikazana sjajna strukturna izdržljivost jer ovaj uređaj skoro pa da ne dozvoljava ni najmanji nivo savijanja, a o krckanju i lomljenju nema ni govora. Odlični rezultati, voleli vi ovaj telefon ili ne, a celokupan video možete pogledati ispod.

Lakši za popravku
Jedna od manje poznatih hardverskih karakteristika novog iPhone 14 je činjenica da je zadnje staklo sada lakše popraviti. Iako je kućište preneto sa prošlogodišnjeg iPhone 13, obični iPhone 14 se može otvoriti sa prednje i zadnje strane, dok su svi ostali iPhone telefoni od iPhone 5 zahtevali da prvo skinete ekran, tako da se popravka zadnje strane pretvarala u noćnu moru. Ekipa sajta iFixit (a ko bi drugi) otkrila je sve detalje o otvaranju novog iPhone 14 u njihovom video snimku rasturanja, i to prilično detaljno.
iPhone 14 leđa
Apple nije spomenuo činjenicu da je potpuno redizajnirao iPhone 14 interno, a posebno je zanimljivo to što iPhone 14 Pro i 14 Pro Max i dalje koriste stari stil arhitekture koji je teže popraviti. iFixit ekipa napominje da su aluminijumski srednji okvir i dizajn antene zahtevali pažljivo osmišljavanje. Apple je takođe morao da koristi mnogo više lepka da zapečati obe strane telefona i promeni položaj unutrašnjih komponenti. Uostalom, pogledajte sami.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi