iPhone 14 Pro Max bi mogao da bude prilično debeljuškast i težak

Osim što je ”teži” po pitanju cene, novi i najbolji iPhone 14 Pro Max model se prilično ubucio, te se postavlja pitanje kolika će biti razlika u odnosu na prethodni model.

Ono što se čini da je lista specifikacija za Apple iPhone 14 liniju mobilnih telefona, pojavila se na kineskoj platformi za društvene mreže – Weibo. Prenosi je tipster Tommy Boi i stiže iz neproverenih izvora, tako da je uzmite sa dozom rezerve.
Podaci koji se mogu videti na fotografiji sugerišu da će se 6,7-inčni “non-Pro” model zvati iPhone 14 Plus, a ne iPhone 14 Max, kao što je većina ranijih glasina tvrdila. Pratiće ga standardni model sa ekranom dijagonale 6,1 inča, iPhone 14 Pro od 6,1 inča i iPhone 14 Pro Max od 6,7 inča.

Kako prenosi Phone Arena, glasine takođe podražavaju ranije izveštaje kako će samo iPhone “profesionalci” biti naoružani novim A16 Bionic čipom i bržom verzijom LPDDR5 RAM-a, dok će se vrhunski modeli takođe pohvaliti glavnom kamerom veće rezolucije od 48 MP.

Takođe, ova nezvanična lista specifikacija najnovije iPhone 14 serije telefona, potvrđuje da će iPhone 14 imati bateriju kapaciteta 3.279 mAh, iPhone 14 Plus/Max 4.325 mAh, iPhone 14 Pro će imati 3.200 mAh, a model sa maksimalnom potrošnjom ima bateriju od 4.323 mAh.

iPhone 14 Pro Max bi mogao da bude prilično debeljuškast i težak

Postoje i neki novi podaci o masi pojedinačnih modela. Očigledno, iPhone 14 Pro Max će biti pravi teškaš sa svojih respektabilnih 255 grama ili više od “četvrt kile”, što bi ga učinilo težim od 240 grama koliko težio njegov prethodnik u vidu  iPhone 13 Pro Max modela, a koji je inače jedan od najtežih “flegšip” telefona na svetu. Za iPhone 14 Pro se navodi podatak o masi od 215 grama. Standardni model će manje-više zadržati “liniju” sa 173 grama, dok se očekuje da će iPhone 14 Plus imati masu od 245 grama.

Pošto se špekuliše da oba modela sa ekranom od 6,7 inča, imaju približno isti kapacitet baterije, kladimo se da su novi i veći senzori kamere Pro Max-a i veća izbočina kamere među detaljima zbog kojih je postao teži.

Poređenja radi, Samsung Galaxy S22 Ultra teži 228 grama, a sklopivi Samsung Fold sa dva ekrana ima 263 grama, tako da pod pretpostavkom da su današnje informacije tačne, iPhone 14 Pro Max će biti prilično masivan mobilni telefon a što bi ga iskreno, moglo sprečiti da postane najbolji telefon godine.

Najnovije glasine ponovo se bave cenama iPhone 14 serije

Današnje vesti govore kako će novi telefoni gotovo sigurno biti skuplji od odlazeće generacije. Tvrdi se da će osnovni iPhone 14 koštati 975€, iPhone 14 Plus će se prodavati za 1077€, iPhone 14 Pro će zahtevati da izdvojite najmanje 1440€, a Pro Max će koštati 1585€ – pa ko voli, nek izvoli.

Ovo se pak ne poklapa sa većinom drugih izveštaja koji kažu da standardni iPhone 14 neće biti skuplji od iPhone 13, koji koštao oko 800 €, dok bi Pro modeli mogli da poskupe za 50 do 100 evra. Sve će biti jasno 7. septembra, kada je Apple zvanično zakazao promociju nove linije iPhone 14 telefona.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi