iPhone 16 Pro će gotovo sigurno dobiti 5x telefoto kameru

Predstojeći iPhone 16 Pro će dobiti tetraprizma periskopsku kameru sa 5x optičkim zumom, koja se pojavila prošle godine na iPhone 15 Pro Max modelu.

iPhone 16 Pro će gotovo sigurno dobiti 5x telefoto kameru

Predstojeći iPhone 16 Pro kompanije Apple će dobiti tetraprizma periskopsku kameru sa 5x optičkim zumom, koja se pojavila prošle godine na iPhone 15 Pro Max modelu.

Tajvanski proizvođači sočiva, Largan Precision i Genius Electronic Optical (GSEO), navodno su glavni dobavljači komponenti tetraprizma kamere za iPhone 16 Pro. Izvori bliski lanac snabdevanja su naznačili su da i Largan i GSEO trenutno povećavaju proizvodnju kako bi bili spremni za lansiranje iPhone 16 serije.

Largan, koji je obezbedio periskopska sočiva za iPhone 15 Pro Max, očekuje se da će ponovo osigurati značajan deo narudžbina. Predsednik Largana, Adam Lin, nedavno je nagovestio da se očekuje vrhunac prodaje optičkih komponenti od septembra do novembra, što se poklapa sa predviđenim periodom izlaska iPhone 16 Pro modela.

GSEO, novi učesnik u lancu snabdevanja za ovu komponentu, navodno prolazi kroz testiranje kvaliteta sa obećavajućim rezultatima. Prema DigiTimes-u, GSEO-ova periskopska sočiva trenutno prolaze validaciju, a proizvodnja se očekuje da počne sredinom jula ako prođu neophodne testove.

iPhone 16 Pro dobija kameru prošlogodišnjeg Pro Max uređaja

Tetraprizma periskopsko sočivo, koje je predstavljeno na iPhone 15 Pro Max modelu, nudi do 5x optičkog zuma i 25x digitalnog zuma – značajan napredak u odnosu na prethodne modele, koji su bili ograničeni na najviše 3x optičkog zuma.

Pored unapređenja optičkog zuma sa telefoto kamerom, periskopsko sočivo takođe treba da poboljša stabilizaciju slike i performanse u uslovima slabog osvetljenja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi