iPhone SE 4 konačno dobija OLED ekran?

Prema informacijama iz krugova bliskih kompaniji Apple, nastavljen je rad na razvoju iPhone SE 4 telefona koji bi mogao konačno da dobije 6.1” veliki OLED ekran.

iPhone SE 4 konačno dobija OLED ekran?

Već neko vreme, Apple objavljuje pristupačnu iPhone SE verziju telefona, svake druge godine. Na taj način izlazi u susret korisnicima sa manjim platežnim mogućnostima i svima koji nemaju dovoljno novca da priušte jače iPhone modele, a ne manjka im želja za korišćenjem iOS sistema i pratećih servisa. Na redu je iPhone SE 4.

Poslednji u nizu ove linje telefona je Apple SE 3 koji svakako nije najjači iPhone u ponudi, ali je istina da se radi o vrlo pristojnom uređaju koji podmiruje sve bitne potrebe kupaca u budžet klasi. Uostalom ovaj telefon koristi A15 Bionic procesor, isti onaj koji pokreće i jače iPhone 13 i iPhone 14 telefone, a pri tome podržava i rad na 5G mreži. Na žalost, njegov oblik kučišta je već prilično dosadan i zastareo, baš kao i specifikacije vremešne kamere. Ništa bolji nije ni vidno prevaziđeni LCD ekran.

iPhone SE 4 dobija OLED ekran i moderniji oblik

Prema informacijama koje prenosi Ming-Chi Kuo i XDA-Developers, Apple je nastavio sa razvojem novog uređaja iz ove pristupačne linije telefona koji će poneti oznaku Apple SE4. Predstojeći iPhone iz jeftinije cenovne klase bi konačno mogao da dobije osvežen i moderniji dizajn, te odbaci stil promovisan još na iPhone 6 liniji telefona.

Umesto toga, Apple bi mogao da ugradi 6.1” veliki OLED ekran sa tankim ivicama i podari mu savremen oblik kućišta. Pretpostavlja se da bi ekran mogao da izgleda poput onog na iPhone 14 modelu i mogao bi da dobije “notch”, zaobljene uglove, dok bi fizički Home taster u potpunosti bio uklonjen.

Pored činjenice da bi konačno napustio zastareli LCD u korist modernijeg i boljeg OLED ekrana, Apple bi mogao da u iPhone SE4 ugradi svoj novi 5G modem, umesto dosadašnjeg Qualcomm čipa. Dok ostaje nejasno hoće li predstojeći iPhone 16 takođe koristiti sopstveni Apple čip za bežičnu komunikaciju uređaja usled trenutnih tehničkih poteškoća, sa druge strane je potpuno jasno da je Apple opredeljen da se drži što dalje od uređaja drugih proizvođača.

Za sada ostaje nejasno hoće li iPhone SE4 konačno dobiti MagSafe punjenje i dvostruki sistem kamera. Imajući u vidu da će telefon koštati oko 400 US$, Apple praksa je da izbegava opremanje svog budžet modela najnovijim tehnologijama koje se u tom trenutku koriste na skupljim flegšip modelima. Zato nas ne bi čudilo ukoliko novi iPhone SE4 dobije kameru sa jednim sočivom poput one na iPhone XR modelu.

Obzirom da firma iz Kupertina upražnjva praksu da svake druge godine predstavi novi iPhone SE telefon, pretpostavljamo da bi SE 4 model mogao pojaviti početkom ili sredinom iduće, 2024. godine. Mnogi se pak nadaju da bi Apple mogao prijatno da iznenadi korisnike, te ranije predstavi svoj novi iPhone SE 4 iz razloga daleko lošije prodaje trenutne iPhone 14 linije uređaja, jer su mu preko potrebni bolji rezultati poslovanja “smartphone” divizije, ali za sada nema takvih potvrda, čak ni nagoveštaja.   

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi