Isporuke laptopova usporene u julu i avgustu

Novi izveštaj o statusu u notebook industriji ponovo pokazuju da stanje na ovom tržištu nije baš najbolje. Ne samo da su isporuke usporene tokom jula, gde je pad bio 20 odsto na godišnjem nivou kod pet najvećih vendora, već smo sada saznali da ni avgust nije bio ništa bolji. Izveštaj Digiti

Novi izveštaj o statusu u notebook industriji ponovo pokazuju da stanje na ovom tržištu nije baš najbolje. Ne samo da su isporuke usporene tokom jula, gde je pad bio 20 odsto na godišnjem nivou kod pet najvećih vendora, već smo sada saznali da ni avgust nije bio ništa bolji. Izveštaj Digitimesa nam poručuje da se stvari neće puno poboljšati ni tokom septembra, pa tako sada prodavci notebook-ova prilagođavaju svoje rezerve, uzdržavajući se od novih narudžbina. U normalnim situacijama bi ovakvo stanje značilo povećanje tražnje u septembru ali sada nije takav slučaj jer će i neki novi tableti izaći tokom tog meseca. Činjenica je da se notebook-ovi još jednom bore sa tablet uređajima kod potencijalnih kupaca, a šanse za pobedu im nisu velike.
isporuke laptopova avgust

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi