Kako Honor Magic5 Pro funkcije smanjuju digitalni zamor očiju

Tehnologija je postala važan deo naše svakodnevnice, a Honor Magic5 Pro integriše niz funkcija čiji je cilj da zaštite vid i umanje digitalni zamor očiju.

Kako Honor Magic5 Pro funkcije smanjuju digitalni zamor očiju

U današnjem svetu tehnologija je postala važan deo naše svakodnevnice, zbog toga je postalo bitno da se pozabavimo uticajem digitalnih uređaja na naš vid. Honor Magic5 Pro integriše niz funkcija čiji je cilj da zaštite vid i umanje digitalni zamor očiju.

Ekran sa manje plavog svetla

Honor Magic5 Pro poseduje ekran koji filtrira štetne emisije plavog svetla. Poznato je da plavo svetlo, koje se nalazi u visokoenergetskom vidljivom (HEV) spektru, ometa san i izaziva zamor očiju. Sa medicinskog stanovišta, izlaganje plavom svetlu može dovesti do poremećaja cirkadijalnog ritma i čak može doprineti razvoju makularne degeneracije koja se javlja kod starijih osoba. Smanjenjem količine plavog svetla, pametni telefon obezbeđuje bolje lučenje melatonina što poboljšava kvalitet sna. Studija koju je sprovela kompanija Honor otkrila je da je ova karakteristika rezultirala povećanjem nivoa melatonina za 20%.

Funkcija smanjenja plavog svetla automatski se aktivira nakon zalaska sunca i dostiže svoj „najtopliji” nivo u 23:00h, što korisnicima pruža duži i kvalitetniji san. Ova tehnologija je praktično rešenje za sve koji duže vreme koriste svoje telefone, jer ublažava potencijalne negativne uticaje.

Dinamičko zatamnjivanje

Funkcija dinamičkog zatamnjivanja (Dinamic Dimming) na Honor Magic5 Pro ima za cilj da stvori udobnije iskustvo gledanja u ekran, oponašajući uslove prirodnog svetla. Na taj način se stimuliše kretanje cilijarnih mišića, što pomaže u ublažavanju umora očiju povećanjem cirkulacije krvi u cilijarnom mišiću. Ovaj medicinski orijentisan pristup pomaže korisnicima da održe optimalno zdravlje očiju sprečavajući stagnaciju krvotoka, koja može doprineti naprezanju očiju i osećaju nelagodnosti.

Nivo osvetljenosti ekrana se automatski menja svakih 60 minuta kao odgovor na različite uslove spoljašnjeg osvetljenja. Ekran tako postaje svetliji 30 minuta, a zatim tamniji narednih 30 minuta. Ova promena u osvetljenosti osigurava da korisnici uživaju u doslednom vizuelnom kvalitetu na svom uređaju, bez izazivanja nepotrebnog naprezanja očiju.

Nova tehnologija za poboljšanje osvetljenosti ekrana

Honor Magic5 Pro poseduje novu tehnologiju za poboljšanje osvetljenosti ekrana, koja povećava maksimalnu HDR osvetljenost na 1800 nita. Ovo poboljšanje pruža neverovatno iskustvo gledanja, čak i pod jakim sunčevim svetlom, smanjujući naprezanje očiju uzrokovano žmirkanjem ili prilagođavanjem različitim svetlosnim uslovima. Tehnologija je posebno korisna za sve koji svoje uređaje često koriste na otvorenom, jer minimizira potrebu za stalnim prilagođavanjem očiju prema promenljivim nivoima svetlosti.

Preciznost boja i širok spektar boja

Honor Magic5 Pro podržava rezoluciju od 2848×1312 piksela, širok DCI-P3 spektar boja i vodeću preciznost boja od Delta E ≈0,27. Ovaj nivo tačnosti je razvijen na osnovu kalibracije dvostruke osvetljenosti u uslovima osvetljenosti ekrana u zatvorenom (120 nita) i na otvorenom prostoru (800 nita). Niža Delta E vrednost ukazuje na bolju tačnost boja, obezbeđujući prikaz sa živopisnom jasnoćom i autentičnim bojama. Ova funkcija smanjuje naprezanje očiju pružajući realne boje i minimizirajući izobličenje boja. Iz medicinske perspektive, tačna reprezentacija boja je ključna za sprečavanje vizuelnog zamora i nelagodnosti uzrokovane neprirodnim nijansama i neusklađenim bojama.

HDR10+ i IMAX Enhanced sertifikati

Honor Magic5 Pro je dobio HDR10+ i IMAX Enhanced sertifikate koji obezbeđuju unapređeno vizuelno iskustvo, smanjujući naprezanje očiju prilikom gledanja sadržaja na uređaju. Tehnologija HDR10+ pruža širok dinamički opseg koji poboljšava kontrast i dubinu boja i pruža udobnije iskustvo gledanja. Slično tome, IMAX Enhanced sertifikat garantuje da uređaj ispunjava stroge standarde kvaliteta slike, tačnosti boja i nivoa kontrasta, dodatno doprinoseći prijatnom vizuelnom iskustvu bez naprezanja.

Kombinovanjem najsavremenije tehnologije ekrana i medicinski orijentisanih rešenja, pametni telefon efikasno smanjuje digitalno naprezanje očiju.

Honor Magic5 Pro telefon podiže korisničko iskustvo kroz inovativne funkcije koje sprečavaju zamor očiju. Posvećenost smanjenju digitalnog naprezanja očiju i unapređenju zdravlja očiju pokazuje posvećenost kompanije Honor stvaranju proizvoda koji, ne samo da pomeraju granice tehnologije, već i daju prioritet dobrobiti korisnika. Odabirom Honor Magic5 Pro, korisnici mogu da uživaju u najboljem iz oba sveta – najsavremenijoj tehnologiji i udobnom vizuelnom iskustvu prijatnom za oči.

Honor Magic5 Pro dostupan je korisnicima u Srbiji kod svih mobilnih operatera i u maloprodaji kod partnera Gigatron, Tehnomanija, Tehnomedia, CT Shop, Shoppster, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 139.999 dinara.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi