Kingston najavljuje šifrovani USB disk sa automatskim USBtoCloud rezervnim kopiranjem

Novi Kingston Ironkey Locker 50+ fleš disk donosi zaštitu od Brute Force i BadUSB napada sa XTS-AES enkripcijom, opciju više lozinki sa složenim načinom rada i automatsko kreiranje rezervnih kopija na lični cloud.

Kompanija Kingston je danas je objavila izlazak IronKey Locker+ 50 (LP50) USB fleš diska koji obezbeđuje sigurnost korisnicima sa AES hardverskom enkripcijom u XTS režimu radi zaštite od BadUSB i brute force napada pomoću digitalno potpisanog firmvera.
Napredna zaštita
Kingston IronKey Locker+ 50 nudi opciju sa više lozinki, administratorske i korisničke profile, sa složenim lozinkama ili pristupnim izrazima. Složeni režim dozvoljava lozinke od 6-16 karaktera uz korišćenje 3 od 4 skupa znakova, dok novi režim sa pristupnim izrazom omogućava numerički PIN, rečenicu ili čak listu reči od 10 do 64 karaktera, uz podršku za međunarodne karaktere. Da bi se smanjili neuspeli pokušaji prijavljivanja tokom unosa lozinke, omogućena je opcija da korisnik može da vidi šta je otkucano klikom na simbol „oko“. Ali ako se zaboravi korisnička lozinka administratorska lozinka se može koristiti za pristup podacima na disku ili resetovanje korisničke lozinke.
LP50 je praktičnog dizajna sa svojim kompaktnim metalnim kućištem i ugrađenom petljom za ključ, a zahvaljujući funkciji USBtoCloud (od ClevX-a), korisnici mogu da pristupaju svojim podacima bilo gde. LP50 je lako podesiti za svakoga bilo da koristi Google Drive, OneDrive (Microsoft), Amazon Cloud Drive, Dropbox ili Box za lično skladište u cloud-u. Pored toga, sav potreban softver i opcije koje garantuju bezbednost su već na disku, tako da nije potrebna instalacija dodatnih aplikacija, a radi i na Windows i macOS-u tako da korisnici mogu da rade sa više sistema.
KingstonIronKeyLocker50.jpg
Kingston IronKey Locker+ 50 je dostupan u kapacitetima od 16 do 128 GB i podržan je ograničenom petogodišnjom garancijom, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingstonom pouzdanošću.
Kingston IronKey Locker+ 50 karakteristike i specifikacije

Hardverski šifrovani USB disk sa XTS-AES enkripcijom: Zaštitite važne podatke sa ugrađenom zaštitom od BadUSB & brute force napada.
Opcija sa više lozinki (administrator i korisnik) sa složenim režimima/lozinkom: administrator može da resetuje korisničku lozinku da bi vratio korisnikov pristup podacima.
Novi passphrase režim: Izaberite između složenog ili passphrase režima lozinke. Pristupne fraze mogu biti numerički PIN, rečenica sa razmacima, lista reči ili čak tekst dužine od 10 do 64 znakova.
Automatska lična rezervna kopija na cloud-u: Pristupite podacima uskladištenim na IronKey Locker+ 50 iz vašeg ličnog cloud skladišta.
Dodatne bezbednosne funkcije: Smanjite neuspele pokušaje prijavljivanja tako što ćete kliknuti na „oko“ da biste videli unetu lozinku. Koristite virtuelnu tastaturu da zaštitite unos lozinke od keyloggera i screenloggera.
Interfejs: USB 3.2 Gen 1
Kapaciteti: 16GB, 32GB, 64GB, 128GB
Konektor: Type-A
Brzina: USB 3.2 Gen 1 16GB – 128GB: 145MB/s čitanje, 115MB/s upis, USB 2.0 16GB – 128GB: 30MB/s čitanje, 20MB/s upis.
Podržane cloud usluge: Google Drive™, OneDrive (Microsoft), Amazon S3, Dropbox™, Box
Dimenzije: 60.56mm x 18.60 mm x 9.60 mm
Temperatura rada: od 0°C to 60°C
Temperatura skladištenja: 20°C to 85°C
Kompatibilnost: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1   
Minimalni zahtevi sistema: Dva (2) slobodna redna slova za diskove su potrebna
Podrška: Ograničena 5-godišnja garancija, besplatna tehnička podrška. Licenca od 5 godina (po aktivaciji) na USBtoCloud je uključena uz svaki IKLP50 disk. Po isteku licence za softver, USBtoCloud nudi opcije licenciranja direktno sa ClevX-a.

Kompatibilno sa: Windows® 11, 10, 8.1, macOS® (v. 10.14.x – 12.x.x)

Saopštenje za javnost

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi