Kraj hronične nestašice Sony PS5 konzola

Sony PS5 konzole su se zvanično pojavile pre više od dve godine, ali je zbog nestašice bila potrebna velika sreća doći do jedne.

Velika nestašica Sony PS5 konzola je napokon gotova, tvrdi kompanija Sony. PlayStation 5 konzola zvanično se pojavila na tržištu u novembru 2020. godine. Međutim, doći do jedne bio je pravi podvig u periodu koji je iza nas. Neretko su bile prodate istog dana kada su prodavnice nabavile nove količine. Problemi koji su doveli do ovakve situacije uzrokovane su globalnom pandemijom zbog koje su ljudi znatno više vremena provodili u svojim kućama, pa je i potražnja bila veća. Uz sve navedeno, nedostatak čipova je dodatno pogoršao situaciju i doveo do usporenja proizvodnje, prenosi Independent

Sony PS5 od sada dostupan svima

Rezultat ovakve situacije je veliko nezadovoljstvo korisnika koji su bili suočeni sa dve opcije: da besprekidno traže u moru prodavnica, ili da skrate svoje muke, obrate se preprodavcima i uštede vreme u zamenu za nekoliko puta veću cenu. To vreme je iza nas, tvrdi predstavnik kompanije Sony na CES 2023. Počevši od sada, svako ko bude želeo novu konzolu moći će da je i kupi u prodavnicama širom sveta. 

PlayStation VR2 zvanično predstavljanje idućeg meseca

Pored najave o povećanju dostupnih količina PS5 konzole, Sony je iskoristio konferenciju za novinare ne bi li nas podsetio da se bliži trenutak predstavljanja PlayStation VR2 sistema za virtuelnu stvarnost. Plan kompanije Sony je da PS VR2 bude dostupan na tržištu počev od 23. februara, a da li će se ponoviti problem sa nestašicom kao sa konzolama, ostaje da se vidi. 

Kompanija Sony najavila je i Project Leonardo – kontroler namenjen ljudima sa fizičkim poteškoćama kako bi mogli imati nesmetano iskustvo igranja. 

Nestašica PS5 konzola donela je novčane gubitke i samoj kompaniji

Posledice nestašice konzola nisu osetili samo kupci, već i kompanija Sony. Tokom prethodne godine kompanija je uprkos ogromnoj potražnji za konzolama i generalnom rastu poslovanja, ostvarila rezultate ispod očekivanih. Poteškoće usled nedovoljne nabavke čipova, usporile su finansijski rast kompanije. Ipak, u kompaniji Sony se nadaju boljim rezultatima u narednom periodu. 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi