Laptopovi ispred desktopova

Laptopovi će postati dominantna forma računara do 2011. godine, kaže analitička kompanija IDC. U svom novom izveštaju ova kompanija kaže da su laptopovi postali brži i efikasniji, te da će potražnja za desktop PC-jevima najverovatnije opasti. Kupci na rastućim tržištima, kao što su Kina i Indija, su više zainteresovani za laptopov

Laptopovi će postati dominantna forma računara do 2011. godine, kaže analitička kompanija IDC. U svom novom izveštaju ova kompanija kaže da su laptopovi postali brži i efikasniji, te da će potražnja za desktop PC-jevima najverovatnije opasti. Kupci na rastućim tržištima, kao što su Kina i Indija, su više zainteresovani za laptopove nego za desktope, kaže izveštaj. IDC govori kako će desktop potražnja rasti za jednocifrene stope u sledećih nekoliko godina dok će laptopovi skočiti za 16.1% u istom periodu. Prošlogodišnji broj laptopova u svijetu se povećao za 26%, za razliku od 2% kod desktopa. Razlozi takvog procvata nisu samo visoke performanse i niska cena, već i specifične pogodnosti usled njihovog korišćenja. Na primer, sve više kompanija hoće da se njihovi zaposleni spajaju na bežični internet dok su u pokretu i sl.

Izvor: IT Xclusive

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi