Lenovo i Aston Martin zajedno do najbržih PC stanica

Lenovo i Aston Martin će zajedničkim snagama lansirati tri nova ThinkStation PC-a na bazi Intel Sapphire Rapids platforme sa fokusom na vrhunske performanse.

Lenovo i Aston Martin zajedno do najbržih PC stanica

Visoka klasa PC radnih stanica gotovo po pravilu asocira na ekstremno brze kompjutere, ali najnoviji Lenovo ThinkStation modeli idu korak dalje u svom dizajnu. Ova kompanija itekako poznata u svetu personalnih računara, servera i profesionalnih radnih stanica je predstavila najnovije Lenovo ThnikStation PX, P7 i P5 modele i svi oni redom koriste poslednju generaciju skalabilnih Intel Xeon procesora pod kodnim imenom Sapphire Rapids. Da bi ispratili izuzetno brze procesore, Lenovo i Aston Martin su zajedno radili na dizajnu kućišta i šasije nove ThninkStation serije kako bi izazvali osećaj brzine i performansi koji inače povezujete sa ovim brendovima.

Nove radne stanice odlikuje prepoznatljivi stil i legendarni crveno-crni dizajnerski potpis ThinkStation serije sa potpuno redizajniranim trokanalnim sistemom hlađenja koji koristi 3D mrežasti gril sa velikim otvorenim površinama u svrhu bolje ventilacije. Uz to ne zahtevaju upotrebu dodatnog alata za eventualnu nadogradnju sistema.

Lenovo i Aston Martin – dizajn vrhunskih automobila i PC stanica ima puno sličnosti

Prvi u nizu kao rezultat ove nesvakidašnje saradnje je Lenovo ThinkStation PX linija vrhunksih modela od desktop računara visokih performansi do hardvera za data centre dizajniranim u vidu velikih “rack” ormana. Stižu sa maksimalnom kombinacijom od čak 120 centralnih procesora donoseći i do 53% ubrzanja prilikom poređenja sa prethodnom generacijom.

Dodatno ih možete konfigurisati sa četiri Nvidia RTX 6000 kartice Ada generacije u svrhu boljih performansi za potrebe rada u grafički zahtevnom radnom scenariju. Računari se mogu konfigurisati sa maksimalno 2 TB DDR5 radne memorije i stižu sa napajanjem snage 1850 W i naravno redundantnom konfiguracijom.

Sledeći u liniji je ThinkStation P7 u konfiguraciji sa jednim procesorom koji sadrži 56 jezgara 4. generacije skalabilnih Intel Xeon procesora. Takođe je optimizovan za rad u konfiguraciji serverskih ormana i okruženju data centara. Podržava istovremeni rad do tri  Nvidia RTX 6000 GPU akceleratora najnovije generacije.

Konačno, tu je ThnikStation P5 za korisnike osnovnih zahteva, a koji još uvek u sebi ima više snage od tipičnih dekstop PC modela. Stiže sa 24-jezgarnim Intel Xeon W procesorom i podržava rad dve Nvidia RTX A6000 akceleratorske karte u paraleli. Dizajniran je kao tradicionalni desktop PC vrhunskih performansi, a ne za potrebe rada kao prethodno pomenuti data centar modeli.

Novi Lenovo ThinkStation modeli radnih stanica biće dostupni kupcima tokom maja. Cena za sada nije poznata.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi