Lenovo je već dobio Panther Lake, Intel Core Ultra 300 procesore za laptop računare

Pat Gelsinger, direktor kompanije Intel je ceremonijalno predao prvi uzorak procesora sledeće generacije - Panther Lake kompaniji Lenovo kao najvećem svetskom proizvođaču laptop računara

Lenovo je već dobio Panther Lake, Intel Core Ultra 300 procesore za laptop računare

Tokom događaja Lenovo Tech World 24, Intelov izvršni direktor, Pat Gelsinger, održao je kratki govor u kojem je govorio o saradnji sa Lenovo-om, a na samom kraju je ceremonijalno predao uzorak sledeće generacije Panther Lake CPU-a direktoru kompanije Lenovo.

Panther Lake CPU se prvi put pojavio tokom ovog događaja i možemo videti da je silicijum spreman, potvrđujući prethodne izjave izvršnog direktora da je 18A proces spreman i da njegovi proizvodi pokazuju odlične rezultate u laboratorijama.

„Još jedna stvar, samo jedna stvar pre nego što napustim binu. Znate da radimo na Meteor Lake-u, Lunar Lake-u i Core Ultra PC-u, sjajnom trajanju baterije, CPU-u, GPU-u, NPU-u, ali nismo završili, zar ne?

Tako da bih želeo da vam predam vaš prvi Panther Lake uzorak. Ovo je naš sledeći proizvod na 18A tehnologiji koji će se nadovezati na sjajan rad koji smo danas najavili.”

Intelov izvršni direktor, Pat Gelsinger

Ukratko o Panther Lake-u, “Core Ultra 300” SKU-ovi će imati Cougar Cove P-jezgra i Skymont E-jezgra, kao i integrisano grafičko jezgro (iGPU) koje će verovatno dobriti treće po redu veliko poboljšanje Xe arhitekture u obliku Xe3, kodnog naziva Celestial, naslednika Battlemage arhitekture, prenosi wccftech.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi