Lenovo Legion Go biće izgleda novi igrač na tržištu ručnih konzola

Novi igrač na tržištu ručnih konzola biće izgleda Lenovo Legion Go koju će navodno pokretati AMD APU, a biće zasnovana na Windows 11 operativnom sistemu

Lenovo Legion Go biće izgleda novi igrač na tržištu ručnih konzola

Rastuća gejming industrija izgleda dobija još jednog konkurenta jer će navodno Lenovo Legion Go biti novi igrač na tržištu ručnih konzola, otkriva Windows Central. Nova konzola biće navodno zasnovana na Windows 11 operativnom sistemu, sa AMD Ryzen 7040 Phoenix procesorom.

Nezvanične specifikacije predstojećeg Lenovo Legion Go uređaja

Iako detalji nove konzole i dalje nisu konkretni, a još manje zvanični, neki od njih ipak su se pojavili u javnosti. Tako će kompanija biranjem Windows operativnog sistema ući u veoma agresivan domen, takmičeći se sa Steam Deck i Asus ROG Ally konzolama.

Nekoliko proizvođača izabralo je Windows 11 kao standardni operativni sistem uglavnom zbog Microsoft podrške za ručne uređaje, a kompanija se obavezala da će softver usavršiti kako bi korisnicima ručnih gejming konzola pružila bolje iskustvo.

Veličina ekrana konzole verovatno će imati 8 inča, što je nešto veća dimenzija od ponude konkurencije. Međutim, iako veliki ekran donosi prednosti kao što je bolji FOV (field of view) i prošireni korisnički interfejs, on takođe ima tendenciju veće potrošnja baterije.

Detalji o čipsetu koji bi je pokretao nisu opsežni, ali navodno bi to mogao da bude AMD Phoenix APU, čipovi koji su inače postali norma u ovoj industriji, dok je paralelno svaki drugi proizvođač usvojio Zen 4 arhitekturu, tvrdi Wccftech.

S obzirom na to mogli bismo da zaključimo da će takav čip učiniti svaku ručnu konzolu sličnom u pogledu performansi, ali ipak je razlika u tome kako ona koristi sirovu APU snagu. Novim verzijama firmvera i ažuriranjem bi mogle da se povećavaju njene performanse.

AMD opisuje čipove serije Phoenix 7040 kao ultra tanke i veoma moćne, a to bi trebalo da se dobro prilagodi karkateristikama, potrebi i nameni uređaja kao što je Legion Go, trošeći 15 W za laganije igre i maksimalno trajanje baterije. Ipak, da bi o performansama moglo više da se diskutuje, treba videti koji tip Phoenix čipa Lenovo planira da koristi.

Kineska kompanija je ranije najavila planove za 2021. godinu i Android ručnu konzolu pod nazivom Lenovo Legion Play, ali do sada nije lansirana.

Slike koje su se pojavile, pak, otkrile su da će taj uređaji imati 16:9 FHD ekran bez okvira, HDR 10, ugrađene kontrolere, dvostruke zvučnike i bateriju od 7000 mAh. Ipak, do izlaska nove konzole moraćemo da sačekamo još malo i vidimo da li će ona uspeti da stane na crtu etabliranim igračima u ovoj industriji.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi