Lenovo Legion Y90 koristi SSD i UFS 3.1 skladište u RAID 0

Heterogeni dizajn kompanije Lenovo će omogućiti korišćenje standardnog UFS sistema za skladištenje pored SSD-a

 
Lenovo Legion Y90 će očigledno biti jako interesantan ali i inovativan telefon, posebno nakon kompanijinog najnovijeg tizera na Weibo mreži. Ovde nas Lenovo upoznaje sa SSD i UFS 3.1 čipovima za skladištenje koji rade u RAID 0 konfiguraciji. Ovo je verovatno prvi ovakav sistem u industriji.Već smo videli SSD-ove na pametnim telefonima, Appleovi iPhone uređaji ih koriste umesto UFS čipova još od iPhone X. Međutim, heterogeni dizajn kompanije Lenovo će omogućiti korišćenje standardnog UFS sistema za skladištenje pored SSD-a koji radi u RAID 0 konfiguraciji.
 

Za one koji ne znaju za RAID 0 je način da se povećaju performanse skladištenja korišćenjem dva diska koji rade istovremeno i zapisivanjem bitova podataka na svaki od njih.Koristi se u vrhunskim računarima i laptopovima već godinama, ali ovo je verovatno prvi put da ćemo to videti u komercijalno dostupnom pametnom telefonu. Lenovo kaže da ova tehnologija poboljšava brzinu čitanja i pisanja UFS 3.1 memorije za 50%, prenosi GSM Arena kineske izvore.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi