Lenovo Yoga Book 9i - laptop sa dva OLED ekrana

Lenovo se priključio trendu inovacija u oblasti laptop računara, predstavljajući Yoga Book 9i – prvi laptop sa dvostrukim OLED ekranima.

Lenovo se na CES 2023 sajmu priključio trendu promovisanja inovacija, pored novog Yoga Book 9i laptop računara tu su još jedan “all-in-one” računar, kao i tablet sa “flegšip” specifikacijama.  Poput drugih proizvođača koji su imali odgovor na svet posle pandemije i fleksibilan način života, tako i Lenovo svoj odgovor nudi u vidu novog modela koji je istovremeno produktivan koliko i zabavan. Pored novog laptopa kompanija donosi i elegantan “all-in-one” računar, kao i tablet sa flegšip specifikacijama, prenosi ZDNET.

Lenovo Yoga Book 9i 

Kompanija Lenovo je objavila da je njihov novi Yoga Book 9i prvi laptop računar sa dvostrukim OLED ekranima. Drugi ekran nije pomoćni, već su u pitanju dva identična HDR OLED ekrana dijagonale 13,3 inča (16:10) koji prikazuju sadržaj rezolucije 2,8K. Sami ekrani su spojeni šarkom koja im obezbeđuje pokretljivosti od 360 stepeni, tako da se laptop može koristiti u bilo kojoj orijentaciji. Može da posluži kao tablet, zatim jedan od ekrana može služiti kao virtuelna tastatura, ili se mogu ekrani potpuno raširiti i na dnu se dodati Bluetooth tastatura čime se oslobađa i drugi ekran za prikaz. 

Tu je i podrška za korišćenje olovke, što omogućava dodatni stepen funkcionalnosti. Prostor između ekrana je takođe dobro iskorišćen, pa tako sadrži četiri Bowers & Wilkins zvučnika. Od ostalih specifikacija izdvajamo: 

  • 13. generaciju Intel Core i7-U15 procesora 
  • Intel Iris Xe iGPU 
  • 16 GB RAM-a 
  • 512 GB ili 1 TB SSD 
  • Svetlinq ekrana od 400 nita, 100% pokrivenost DCI-P3 spektra boja, osvežavanje ekrana od 60 Hz, PureSight i Dolby Vision 
  • FHD IR+RGB kamera sa fizičkim poklopcem radi privatnosti 
  • Baterija kapaciteta 80WHr, sa autonomijom od 7,3 h u Mobile Mark 2018 aplikaciji 
  • Dimenzije laptopa iznose 299.1 x 203.9 x 15.95mm 
  • Težina 1,38 kg 
  • 3x USB-C Thunderbolt 4 priključka 
  • Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6E 
  • Windows Hello, Cortana, Lenovo Vantage, Microsoft Office 365, Amazon Alexa 

Lenovo Yoga Book 9i će biti dostupan na tržištu SAD-a u junu 2023. godine sa početnom cenom od $2.099,99. Dostupnost i tačna cena kod nas još uvek su nepoznati. 

Lenovo Yoga AIO 9i Desktop

Yoga AIO 9i Desktop model predstavlja “all-in-one desktop” računar. Dolazi sa IPS ekranom dijagonale 32 inča, 4K (16:9) rezolucije. Ekran će pokrivati 100% DCI-P3 kolor spektra, dok je tu i HDR600 sertifikat. 

Opremljen je 13. generacijom Intel Core i9-13900H, ili Core i7-13700H procesorom. Opcija sa grafičkom kartom će postojati, ali tačan model nije poznat, osim da je u pitanju Nvidia GeForce. Radna memorija iznosiće do 32 GB, dok će za čuvanje podataka biti dostupno do 2 TB prostora na SSD uređaju. 

Većina sistemskih komponenti nalaziće se u samom postolju računara, dok će dva od četiri zvučnika biti u kućištu ekrana. Postolje uređaja takođe ima specijalnu namenu u vidu mogućnost bežičnog punjenja. 

Što se ostalih specifikacija tiče, tu su još i: 

  • 2 x 2 W i 2 x 5 W Harman Kardon zvučnika sa podrškom za Dolby Atmos 
  • Ugrađena 5MP IR kamera sa dvostrukim mikrofonom 
  • Dimenzije računara iznose 724.04mm x 253.02mm x 538.1mm 
  • Težina 8,17 kg 
  • Od priključaka tu su: 1x USB-C (USB 4), 1x USB-C (USB 3.2), 2x USB-A (USB 3.2), HDMI-out (2.1), 3.5mm audio priključak, kao i priključak za napajanje 
  • Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6E (802.11ax) 
  • Lenovo Vantage, Microsoft Office 365, Amazon Alexa, Cortana 

Lenovo Yoga AIO 9i Desktop računar se na tržištu Severne Amerike očekuje u trećem kvartalu 2023. godine sa početnom cenom od $1.799,99. Dostupnost i tačna cena kod nas još uvek su nepoznati. 

Lenovo Tab Extreme

Kao što i samo ime sugeriše, Tab Extreme predstavlja premium tablet, koji dolazi sa 14,5-inčnim OLED ekranom 3K rezolucije, DCI-P3 podrškom, kao i osvežavanjem ekrana od 120 Hz. Tablet će pokretati Android 13 operativni sistem sa obećanom podrškom u vidu tri velike OS nadogradnje, kao i četiri godine sigurnosne podrške. Osmojezgarni MediaTek Dimensity 9000 procesor će pokretati ovaj model, dok će biti opremljen sa osam JBL zvučnika, po četiri sa leve i sa desne strane u horizontalnom režimu. 

Fleksibilno postolje sa tastaturom omogućiće podešavanje ugla pod kojim će tablet stajati, a sam tablet poseduje i lako ukloniv držač na poleđini zahvaljujući kojem može i bez tastature stajati, što pruža dodatni stepen funkcionalnosti – na primer Tab Extreme se može koristiti kao eksterni USB-C monitor. 

Tab Extreme biće dostupan sa 12 GB RAM-a i 256 GB prostora za čuvanje podataka. Na prednjem delu imaće širokougaonu 13MP kameru, dok će na poleđini imati dvostruki sistem kamera: 13MP AF (f/2.4) + 5MP FF (f2.2). Kapacitet baterije je 12.300 mAh, dok će za punjenje iste biti zadužen punjač od 68 W. 

Od senzora tu su RGB sensor, ToF, žiroskop, e-kompas, Hall senzor, kao i senzor za otključavanje otiskom prsta.  

Priključci koje tablet nudi su: USB-C 3.2 Gen 1 (punjenje / DP-out / reverzibilno punjenje / audio), USB-C 2.0 (punjenje / DP-in / reverzibilno punjenje / audio), kao i MicroSD čitač kartice. Tu je i podrška za Bluetooth 5.3, kao i Wi-Fi 6E. 

Tablet stiže sa preinstaliranim softverom: Lenovo Freestyle, Lenovo Vantage, Clip Studio Paint, WPS Office, Google Kids Space, Netflix, Entertainment Space, Nebo, Files, Myscript Calculator. 

Stiže u kompletu sa “Lenovo Precision Pen 3” olovkom, dok će se na određenim tržištima “Lenovo Tab Extreme Keyboard” tastatura, kao i “Lenovo Tab Extreme Folio Case” maska prodavati odvojeno. 

Cena i dostupnost Lenovo Tab Extreme tableta još uvek su nepoznati. 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi