LG Display počinje proizvodnju Tandem OLED panela i za laptopove

LG Display započinje proizvodnju Tandem OLED panela za laptopove, koji bi mogli doneti značajna poboljšanja po više parametara.

LG Display počinje proizvodnju Tandem OLED panela i za laptopove

LG Display divizija je u ponedeljak objavila da je razvila i započela proizvodnju 13-inčnog Tandem OLED panela namenjenog laptopovima.

Tandem OLED je ista tehnologija koju je Apple prvi put uveo na tabletima u svojim najnovijim iPad Pro modelima koji su predstavljeni prošlog meseca. LG Display je glavni dobavljač panela za te tablete.

Tandem OLED panel ima dva crvena, zelena i plava (RGB) sloja koji emituju svetlost, za razliku od postojećih OLED panela na pametnim telefonima koji imaju jedan emisioni sloj. Ovo omogućava panelu da pruži veću osvetljenost sa dužim životnim vekom.

Zbog ovih kvaliteta, LG Display je prvi put uveo ovu tehnologiju 2019. godine za panele u automobilima, koji zahtevaju izdržljivije i dugotrajnije ekrane od onih koji se koriste u potrošačkim proizvodima.

Kompanija takođe postaje prva koja uvodi Tandem OLED u notebookove. LG Display je rekao da njihov najnoviji 13-inčni Tandem OLED panel nudi dvostruki životni vek i tri puta veću osvetljenost od postojećih OLED panela u notebook industriji.

Južnokorejski proizvođač ekrana je rekao da je potrošnja energije takođe smanjena za 40%, što čini panel optimalnim za AI notebookove i druge uređaje visoke klase.

Prema LG Display-u, panel, koji je takođe osetljiv na dodir, prošao je kroz poboljšanja u dizajnu i komponentama kako bi bio oko 40% tanji i 28% lakši od prethodnih panela, što ga čini optimalnim za premium notebookove koji nude tanak dizajn, prenosi ZDNet. Takođe nudi WQXGA+ (2880×1800) ultra-visoku rezoluciju i 100% DCI-P3 pokriće boja, kao i zadovoljava Vesa Display HDR True Black 500 visoki dinamički opseg kako bi pružio duboki nivo crne, dodala je kompanija.

Proizvođači ekrana poput LG Display i Samsung Display traže nova područja rasta pored pametnih telefona i aktivno nastoje da prošire ponudu OLED panela za notebookove i tablete. Apple koji prvi put primenjuje OLED na svoje iPad modele će gotovo sigurno želeti da ih koristi i na MacBook-ovima u budućnosti.

Ovo znači da će njihovi dobavljači, LG Display i Samsung Display, želeti da akumuliraju više iskustva i stručnosti na OLED panelima za notebookove pre nego što njihov glavni kupac iz Cupertina eventualno krene u implementaciju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi