LG Innotek kamera pronašla put do Sony telefona

Sve veći broj glasina kruži o novom telefonu kompanije Sony sa nedavno najavljenim LG Innotek kamera modulom u centru pažnje

Sony Xperia 1 V mogao bi biti prvi telefon sa varijabilnim optičkim zumom kompanije LG Innotek. U pitanju je novi modul kamere koji nudi optičko uvećanje slike u rasponu od 4-9x koristeći tehnologiju sličnu onoj na DSLR aparatima, prenosi Notebook check.

Pomenuta tehnologija, omogući će Sony telefonima da, u pomenutom rasponu uvećanja slike, potpuno eliminiše potrebu za korišćenjem digitalnog zuma. Ovo bi takođe značilo još jednu novost kada su u pitanju telefoni kompanije Sony – po prvi put bi se na telefonima ove marke koristila kamera koja nije njihov sopstveni proizvod. Za kompaniju Sony, kao jednog od najvećih proizvođača senzora za kamera, ovo je zasigurno bitan podatak. 

LG Innotek – po prvi put neka druga kamera u Sony telefonu

Druga prednost modula kamere je estetske prirode. Ona ima i određenu dozu funkcionalnosti – zahvaljujući manjim dimenzijama modula, poleđina telefona može biti potpuno ravna. Pogledamo li prošlogodišnji Sony Xperia Pro model, videćemo da je ravna poleđina kompaniji Sony veoma bitna stavka dizajna, što je danas retkost. 

Pored glasina iz relativno pouzdanih izvora o novoj kameri telefona, tu su i glasine o samoj brzini telefona.Ipak, sami izvori ovih glasina znatno manje su pouzdani. Jedna od njih uključuje rezultat testiranja samog telefona koristeći Geekbench aplikaciju. Navedeni model je Sony XQ-DT72, ali je sam rezultat testiranja ostao nedostupan javnosti.

Drugi rezultat dobijen je testiranjem grafike koristeći OpenCL. Vrednost od 11.647 postignutih poena na prvi pogled ne govori mnogo, ali ako napomene da je dobijeni rezultat duplo veći u odnosu na onaj prošlogodišnjeg modela (Adreno 740 u odnosu na Adreno 730), malo je verovatno da je ovaj podatak tačan.

Cena je još uvek nepoznanica

Stavka koja neretko ostane nepoznata do samog kraja jeste cena, pa je ista situacija i u ovom slučaju. Takođe, prethodni model je tek tri meseca nakon predstavljanja u Kini, postao dostupan i na globalnom tržištu. Uzmemo li u obzir raspoloživost i dostupnost, možemo razumeti zašto je Sony odlučio da sarađuje sa drugim kompanijama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi