Li-Fi bi jednoga dana mogao zameniti Wi-Fi

Li-Fi je okarakterisan ka naredna generacija bežične Internet konekcije, koja bi u nekom trenutku mogla da potisne Wi-Fi.

Wi-Fi je trenutno konstanta kada je Internet konekcija u pitanju, s obzirom da bilo gde da odemo uvek tražimo besplatni Wi-Fi koji bismo mogli da iskoristimo. Očekuje se da bi na duže staze Wi-Fi mogao i da se zadrži kao bitna konekciona opcija korisnika. Međutim, postoje i neki servisi i tehnologije koji su u razvoju, a koji bi mogli promeniti stanje stvari kada je povezivanje na Internet u pitanju. Konkretno,  govori se o Internetu baziranom na svetlu, koji nosi naziv Li-Fi.Li-Fi je okarakterisan ka naredna generacija bežične Internet konekcije, koja bi u nekom trenutku mogla da potisne Wi-Fi. Ova platforma prenosa podataka, bazirana na svetlu, je već testirana a teoretski će biti u stanju da na računare i smartfone donese internet konekciju koja je i do 100 puta brža od kućne Wi-Fi konekcije. Ovaj konkretni Li-Fi koncept je predstavljen još 2011. godine, od strane Haralda Hasa, sa Univerziteta u Edinburgu, a izgleda da neće proteći previše vremena do trenutka kada Li-Fi bude bio masovno prihvaćen.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi