Matične ploče poskupljuju 10% krajem marta

Izgleda da se neki prilično loši trendovi nastavljaju u IT industriji, koja pati od stalno rastućih cena, i sada je došao red na matične ploče. Kako Digitimes izveštava, matične ploče će poskupeti u proseku za 10% do kraja marta. Oni poručuju da će Asus i Gigabyte kao odgovor na po

Izgleda da se neki prilično loši trendovi nastavljaju u IT industriji, koja pati od stalno rastućih cena, i sada je došao red na matične ploče. Kako Digitimes izveštava, matične ploče će poskupeti u proseku za 10% do kraja marta. Oni poručuju da će Asus i Gigabyte kao odgovor na povećanje međunarodne cene bakra i troškova rada u Kini biti primorani da podignu cene matičnim pločama do kraja prvog kvartala, pozivajući se na industrijske izvore. Ova pojava je prilično slična onoj koja se već dogodila prošle godine, kada su cene matičnih ploča povećane za 5-10%, što je tada odražavalo povećanje materijalnih troškova. Isto tako, u aprilu 2011. imali smo povećanje cene za 3-8% usled povećanja troškova nekih komponenti koje su se proizvodile u područjima pogođenim zemljotresom. 

Matične ploče poskupljuju

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi