Micron predstavio microSD karticu najvećeg kapaciteta na svetu

Koliko muzike, fotografija i video igara može da stane na 1,5 terabajta, microSD karticu najvećeg kapaciteta na svetu?

Koliko je prostora za skladištenje previše?  Za mnoge, odgovor je da ne postoji previše skladišnog prostora, jer koliko god terabajta da imate, kad-tad ćete ih sve popuniti. Čini se da se istom filozofijom vodi i američka kompanija Micron Technology, koja je predstavila memorijsku karticu kapaciteta 1,5 terabajta. Čemu bi to moglo da služi? 

Dve zanimljive karakteristike 

Kompanija Micron je najavila MicroSD karticu najvećeg kapaciteta dostupnog na tržištu – 1,5 terabajta. Model imena i400 dolazi ne samo sa impresivnim kapacitetom, već i sa 176 slojeva 3D NAND memorije. Sa druge strane, najmanji dostupni kapacitet ove MicroSD kartice je 64 MB. 

Ali, nije samo ogroman kapacitet ono što je zanimljivo kod ove Micron kartice. Ova kompanija tvrdi kako bi kartica mogla da izdrži ni manje ni više nego pet godina neprestane upotrebe, tačnije 2 miliona sati, pre nego što bi otkazala. 

Pored toga, ova kartica optimizovana je za pružanje jednakih performansi u svakom trenutku tokom rada, čak i prilikom snimanja 4K video sadržaja na nju. U praksi ovo znači da brzina upisivanja podataka ne bi trebalo da varira ukoliko se radi sa zahtevnijim fajlovima. 

Na žalost, kompanija Micron nije priložila nikakve konkretne informacije o performansama ove MicroSD kartice, osim podataka da je model i400 klase 10 i da poseduju U3 i A2 sertifikate. Sve kartice ove serije mogu da funkcionišu u vremenskim uslovima od minus 25 stepeni do plus 85 stepeni Celzijusa. 

Čemu toliki kapacitet 

Svrha ovih memorijskih kartica je komercijalna, pa tako neće biti dostupne običnim korisnicima. Najveći potencijal vidi se u upotrebi u sistemima za video nadzor, gde su veliki kapacitet, dugoročno održive performanse i pouzdan rad u različitim uslovima – ključni. 

U ovom trenutku Micron je samo predstavio i400 seriju MicroSD kartica, dok informacije o ceni i datumu kada će se pojaviti na tržištu još uvek nisu dostupne. 

Izvor: techpowerup 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi