Microsoft Azure koristi AMD EPYC procesore

Microsoft je objavio da započinje sa implementacijom AMD EPYC procesora u okviru njihove masivne cloud strukture - Azure.

Saopštenje za javnostMicrosoft je objavio da započinje sa implementacijom AMD EPYC procesora u okviru njihove masivne cloud strukture – Azure.Lv2 familija VM-ova će koristiti prednosti velikog broja jezgara i robusne I/O platforme, koje donose EPYC 7551 procesori sa baznom frekvencijom od 2.2 GHz, uz TurboCORE frekvenciju od 3.0 GHz. Lv2 VM-ovi kreću od 8, pa sve do 64 vCPU jezgara, uz adresiranje do 4TB RAM-a. AMD EPYC procesori donose sledeće prednosti Azure cloud infrastrukturi:33% veću konektivnost, u poređenju sa postojećom 2-socket infrastrukturom! AMD EPYC procesori, adresiraju najveći broj NVMe uređaja do sada, zahvaljujući podršci za čak 128 PCIe 3.0 linija po procesoru!Savršeno uklapanje u porebe za velikim skladištenjem podataka. AMD EPYC platforma će omogućiti “Azure premium storage disk” uslugu, uz podršku za akcelerisanim mrežnim mogućnostima, za najveći protok u cloudu, čineći EPYC savršenim odabirom za klijente koji koriste velike baze podataka i NoSQL baze.Zasnovan na Microsofotovom “Project Olimpus” dizajnu. Lv2 serija, koja je predstavljene pre nešto više od godinu dana, je Microsfotov hardverski dizajn nove generacije koji koristi “open source” hardversku hypercloud implementaciju.Ova objava dodatno demonstrira rast AMD-ovog uticaja na tržištu data-centara.Izvor: AMD

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi