Microsoft kreira GPS sistem koji radi u zatvorenom

Kompanijin tim zadužen za kreiranje inovativnih ideja je kreirao GPS sistem koji radi u zatvorenom prostoru, a nema potrebu za satelitskim signalom.

Microsoft Research sektor je na pragu nove tehnologije koja bi mogla biti od koristi i pomoći ljudima da se snađu u zatvorenim prostorima, kao što su tržni centri, velike dvorane, parking mesta i drugo. Kompanijin tim zadužen za kreiranje inovativnih ideja je kreirao GPS sistem koji radi u zatvorenom prostoru. Ovaj GPS eliminiše potrebu za satelitskim signalom koji je neophodan za tradicionalne GPS uređaje.  Novi projekat je baziran na kombinaciji GSP i Wi-Fi baziranih rešenja, koji uređajima pomažu da odrede lokaciju bilo kog subjekta sa preciznošću unutar 10 metara. Srž svega je Cloud konekcija, dok uređaji imaju direkcione antene s prednje strane GPS prijemnika. Istraživači su već testirali uređaj u 31 zatvorenoj lokaciji, a 20 njih je bilo efektivno. GPS sistem u zatvorenom je u svojoj fazi razvoja i očekuje se da će proteći nekoliko godina dok dobije zeleno svetlo za proizvodnju.Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi