Microsoft licencira novi exFAT fajl sistem

Microsoft je najavio novi program licenciranja za svoj Extended File Allocation Table (exFAT) fajl sistem. Najnovija verzija ovog fajl sistema donosi značajna unapređenja u odnosu na prethodnika, pre svega u pogledu veličine fajlova i podrške za maksimalne kapacitete u raznovrsnim uređajima potrošačke elektronike, kao i brzine pristupa. Novi

Microsoft je najavio novi program licenciranja za svoj Extended File Allocation Table (exFAT) fajl sistem. Najnovija verzija ovog fajl sistema donosi značajna unapređenja u odnosu na prethodnika, pre svega u pogledu veličine fajlova i podrške za maksimalne kapacitete u raznovrsnim uređajima potrošačke elektronike, kao i brzine pristupa. Novi exFAT je unapređenje FAT sistema namenjeno prevashodno napravama koje koriste flash memoriju, a on sada podržava naprave kapaciteta do 256 TB. Secure Digital Extended Capacity (SDXC) kartice, pored toga, sada mogu da ostvare svoj maksimalan teorijski kapacitet transfera od 300 MB/s, kažu u Microsoft-u. Microsoft već ima sklopljene licencne sporazume oko exFAT tehnologije sa kompanijama Sony, Canon i Sanyo, a uskoro će im se pridružiti i SanDisk.


Izvor: TG Daily

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi